Vam žgoče sonce ali močan naliv preprečujeta, da bi uživali na terasi? V tem primeru bo kakovostna senčna obloga vaš zunanji bivalni prostor spremenila v destinacijo za vse vremenske razmere.

Za lastnike stanovanj, ki razmišljajo o takšnem projektu, sta dve priljubljeni možnosti tenda ali pergola. Vsak prinese edinstven slog terasi, vendar obstajajo različne prednosti pri izbiri ene ali druge.

Za lastnike stanovanj in komercialne dejavnosti, ki želijo zgraditi senčilo za teraso, ki zagotavlja sodoben slog, sodobno funkcionalnost in dolgotrajno uporabo, je sodobna aluminijasta pergola idealna rešitev.

Elegantne in praktične strukture terase, platnene strehe in pergole so fantastični načini za izboljšanje vašega vrta, toda kako kar najbolje izkoristiti svoj zunanji prostor, ko je nameščen? 

Prepustite se soncu s strešno pergolo z lamelami

Strešna pergola z lamelami je osupljiva prostostoječa zunanja konstrukcija s streho, ki se lahko odpre ali zapre s pritiskom na gumb. Čeprav je v svoji zasnovi preprosta, elegantna struktura in brezčasen slog pergole polepšata vrt in ustvarita popoln kotiček za sončenje poleti. 

Dodajte integrirane grelnike in LED osvetlitev in pergolo lahko uporabljate v vseh štirih letnih časih.

Podaljšajte svoj življenjski prostor z vrtno konstrukcijo

Če je vaš dom nekoliko utesnjen ali želite več časa preživeti na vrtu, vam bo namestitev vrtne konstrukcije zagotovila ves dodaten prostor, ki ga potrebujete, hkrati pa boste zagotovili najboljše bivanje v zaprtih prostorih in na prostem. 

To je zato, ker lahko dodate zložljivo streho in drsne stene iz stekla od tal do stropa, ki ustvarijo popolnoma zaprt ali odprt prostor, odvisno od vaših potreb in vremena.

Tenda ustvari idealno mesto za obedovanje na prostem

Če želite ustvariti senčen kotiček na svojem vrtu, vendar želite nekaj bolj skromnega od pergole ali vrtne strukture, je tenda odlična izbira. Streho markize, ki je lepo spravljena v diskretni kaseti, je mogoče v nekaj trenutkih podaljšati ali umakniti. 

Je priljubljena rešitev za senčenje za tiste, ki imajo terase ali nadstreške neposredno pred svojim domom, in nudi popoln kraj za vas in vaše ljubljene, da uživate v večerji na prostem dolgo v noč.

Prepričani smo, da je vaše dvorišče popoln kraj za počitek in preživljanje časa s prijatelji, družino ali celo v samoti. Se ne počutite navdihnjene? Tukaj je nekaj lepih idej!

Šest idej za preživljanje časa na vrtu

1. Čas je za dobro pijačo!

Zakaj bi si stvari tako otežili, ko pa si lahko privoščite nekaj okusnih prigrizkov in svojo najljubšo pijačo? S svojimi najdražjimi uživajte v poletnem vetriču do poznih nočnih ur.

2. Obedovanje na prostem

Poleti izkoristite lepo vreme in večerjajte zunaj. Uživanje v dobri hrani in dobri družbi je vse, kar potrebujemo. Najboljši del? Z udobno atmosfersko razsvetljavo in udobnimi grelniki na terasi lahko ostanete zunaj pozno v noč.

3. Kopanje v bazenu

Se obeta nov vročinski val? Potem se vsekakor splača kopati v bazenu. Vaše pregreto telo se bo nekoliko ohladilo, vaši otroci pa se bodo zabavali ure in ure. In če imate dovolj sonca in vode, lahko senco poiščete pod pokrovom terase. 

Pergolo lahko uporabite kot hišico ob bazenu za sprostitev in celo shranjevanje plavalne opreme.

4. Igranje družabnih iger

Kaj je bolj zabavno kot vzeti družabne igre s police? Igrajte igro Človek ne jezi se, karte ena ali Monopoli pozno popoldne in se popolnoma prepustite igri. Je preveč vetra za igro zunaj? Terasna screen rolo ne zagotavlja le zaščite pred soncem, ampak tudi pred vetrom. In ne pozabite, da je sodelovanje pomembnejše od zmage!

5. Učenje

Ni boljšega prostora kot lepa senca in pogled na zelenico. Učenje bo tako hitrejše, lažje in bolj zabavno.

6. Čas za sprostitev

Se vam zdi, da si morate napolniti baterije? No, vzemite ven svoje joga hlače, knjigo ali slušalke in se sprostite v svojem koščku narave. Spustite vso napetost in si privoščite trenutek počitka.

Lahko pa preprosto posedate v senci in se prepustite mislim, ki vas tisti moment zapolnjujejo. Tudi brezčasje je čas za nas. Le vzeti si ga moramo.

Starejše novice