Do utrujenosti pride zaradi več razlogov, nikakor pa ne moremo mimo tega, da velik del spočitosti predstavlja kvalitetna vzmetnica.

Vsaka vzmetnica ima svoj rok trajanja

Kdaj ste nazadnje zamenjali svojo vzmetnico? Če je preteklo že več kot sedem let in če poleg tega opažate, da se zbujate utrujeni, kar se pozna na energiji čez celoten dan, je morda čas za menjavo. Vendar, kako izbrati tisto pravo, katera je zares kvalitetna vzmetnica

Najboljše vzmetnice so prilagodljive vzmetnice

Strokovnjaki na področju ležišč ne govorijo več o tem, ali so najboljše vzmetnice trde vzmetnice ali mehke vzmetnice. Izbira trdega ali mehkega udobja je odvisna od občutka vsakega posameznika. In prav tako vsakemu posamezniku ustreza drugačno ležišče. Danes za najboljšo vzmetnico velja vzmetnica, ki je prilagojena vsakemu posamezniku posebej.

Vzmetnica, ki je prilagodljiva - kaj v praksi to pomeni? 

To pomeni, da strokovnjaki na področju ležišč, naredijo meritev odtisa posameznikovega telesa in vzmetnico sestavijo glede na pritiske telesa na samo ležišče.

Posamezniku tako prilagodijo vzmetnico do te mere, da je ravno prav udobna tam kjer so pritiski telesa večji, v drugih predelih pa ga ravno prav podpre. To je najboljša vzmetnica za posameznika.

Kaj je še pomembno pri izbiri vzmetnice?

Če ste v fazi nakupa vzmetnice je prav, da zase izberete najboljše. Pozorni bodite na to, da so materiali vzmetnice kvalitetni, priporočljivo pa je tudi, da ima vzmetnica snemljivo in pralno prevleko.

Materiali, ki hitreje odvajajo vlago in so zračni, so bolj odporni na nabiranje pršic in prahu ter vam zagotavljajo, da se na takem ležišču manj potite.

S pranjem prevleke vzmetnice (priporočljivo dvakrat na leto) pa vse odpadne snovi, ki se jim ne morete izogniti, očistite in poskrbite za vedno svežo vzmetnico. Vzmetnice Leticia so ene izmed vzmetnic, ki imajo prevleko pralno na kar 60 stopinjah Celzija.

Vzmetnice, izdelane v Sloveniji

Vzmetnice Leticia so vzmetnice slovenskega proizvajalca Spalni center Maremico. Dolgoletna tradicija in preizkušanje različnih inovacij s poslanstvom zagotoviti vsakemu posamezniku najboljši spanec, jih je pripeljala do vzmetnic s trajnostno noto.

Vzmetnice Leticia so namreč sestavljene iz več delov, vsakega posameznega pa čez leta lahko zamenjate oziroma obnovite. Na ta način poskrbite za manj odpadkov v okolju in skupaj s Spalnim centrom Maremico poskrbite za boljši planet.

Vzmetnicam Leticia zaupa kar nekaj znanih Slovencev, med drugim biatlonec Jakov Fak, hokejist Žiga Pavlin, paraolimpijec Darko Đurić, novinarka Mojca Mavec ter igralski par Klemen Slakonja in Mojca Fatur. Slednja pravita:

»Odkar uporabljava ležišče Leticia se kljub vsemu naštetemu zbujava spočita in brez neprijetnih napetosti v telesu. Žal nama je edino, da Leticie nisva odkrila že prej!«

Starejše novice