Ena največjih sprememb, za katere je poskrbela koronavirusna bolezen, je nakupovanje prek spleta, ki je, tako spomladi, kot tudi sedaj, poletelo v nebo.

Tisti, ki so imeli pred krizo težave z zaupanjem v spletne nakupe, so se namreč strahu znebili in postali samozavestnejši, prepričali so se o preprostosti nakupovanja, hkrati pa tudi ugotovili, da jim to prihrani kar nekaj časa, ki ga lahko tako bolj smotrno porabijo bodisi zase bodisi za družino.

Pri spletnem nakupovanju tudi ni treba nositi obraznih mask, ni treba paziti na to, da se ne približamo preveč ostalim ljudem v trgovini, ni nam treba stati v vrsti pred trgovino. Glede na zaprtje velike večine trgovin je to tudi edina možnost, da sebi in družinskim članom na primer osvežimo jesensko garderobo, ali kupimo kakšno dobro knjigo. Osebna nakupovalna izkušnja vsekakor ni več to, kar je bila, to morajo priznati tudi največji zasvojenci z nakupovanjem.

Pri digitalni nakupovalni izkušnji je pomembna osnova dober ponudnik telekomunikacijskih storitev. Pri Telemachu, ki je pred kratkim še drugič zapored prejel laskavo priznanje mednarodnega podjetja Umlaut za najboljše mobilno in fiksno omrežje v Sloveniji po uporabniški izkušnji, so za še boljšo uporabniško izkušnjo v septembru svoje pakete EON dodatno nadgradili.

Po nedavni nadgradnji platforme EON so namreč povišali internetne hitrosti tako od kot do uporabnika in po novem znašajo do 600/60 Mbps. Na Telemachove storitve se torej dokazano lahko zanesemo, saj so stabilne, hitrejše in zagotavljajo nemoteno delovanje. In s tem je nemoteno tudi naše nakupovanje.

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice