Že majhna pozornost kot je kratko voščilo lahko nekomu polepša dan. Zakaj ga ne bi polepšali drug drugemu?

Letošnje leto in ukrepi povezani s koronavirusom so vsakomur izmed nas na tak ali drugačen način spremenili življenje in s tem tudi pogled na svet. Ni lahko, niti starostnikom, ki so bili deležni izolacije, prepovedi obiskov, strahu in stiske.

A vsi skupaj lahko zanje naredimo nekaj lepega. Ste že slišali za vseslovensko javno pobudo Ustavi se?

❗21 tisoč prazničnih voščil za starostnike. Pridružujemo se pobudi 🧡 Vabimo tudi TEBE. 👇 Preberi zakaj, kaj in kako....

Objavil/a Ustavi.se dne Sreda, 28. oktober 2020

S pobudo Ustavi se! lahko vsak pomembno prispeva k srečni družbi, vsakdo lahko podarja srečo, tako otroci kot najstniki in starostniki. 

Vseslovenska javna pobuda Ustavi se! je leta 2017 prvič spodbudila odkrito javno razpravo o posledicah prehitrega tempa življenja in načinih za preprečevanje izgorelosti. Leta 2018 so šli korak dlje in iskali vzroke za izgorelost, med njimi najbolj pogosto čustvo strah.

V letu 2019 so nadaljevali s preventivnim ravnanjem, ki je povezano z odprto komunikacijo. Za letošnje leto pa so se odločili združiti moči s projektom Glas generacij. Skupaj poglabljajo spoznanje, da se resnična sreča in vrednost skrivata v sočloveku. 

Ne pozabimo drug na drugega

V teh časih moramo še posebej paziti nase in na druge. Tega se zavedajo tudi sodelujoči pri projektu Ustavi se, ki v središče tokrat postavlja pomen medsebojnih odnosov in sreče. Že peto leto zapored so se lotili projekta, ki starostnikom po vsej državi nariše nasmeh na obraz. In nasmeh je v teh časih še kako dobrodošel.

Cilj akcije je zbrati 21 tisoč prazničnih voščil za 21 tisoč starostnikov, ki bivajo v domovih in centrih za starejše po Sloveniji.

Pridružite se, skupaj nam lahko uspe!

Vse, kar morate storiti je, da napišete kratko pismo ali voščilnico z lepimi željami in pozitivnimi mislimi. Pismo naj bo napisano na roke, črke pa dovolj velike in berljive. Nanj lahko tudi kaj prilepite ali narišete. Časa imate do torka, 1.decembra 2020. 

Pismo pošljite na 'MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE' – Ana Petrič, DEOS Center starejših Notranje Gorice, Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice, na hrbtno stran pa zapišite pošiljatelja. 

Vsako pismo bodo pregledali, vložili v kuverto in nanjo napisali ime in priimek enega izmed stanovalcev. Pisem bodo veseli vsi, še posebej pa tisti, ki nimajo svojcev. Letošnje leto je težko že samo po sebi, a skupaj lahko z majhno pozornostjo in srčnim dejanjem to spremenimo. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice