Meteorologi so dobro nepovedali vreme za december in začetek januarja. Se bo uresničila tudi njihova napoved za februar?

Zunanje temperature zadnjih nekaj dni ne dajejo občutka, da smo sredi zime. Včeraj se je živo srebro namreč dvignilo do 14 stopinj Celzija, podobne in še višje temperature pa lahko pričakujemo tudi danes. Pred dnevi smo tudi že poročali o tem, da so na plano pokukali prvi zvončki.

Južni veter in saharski prah

Trenutne visoke temperature so predvsem posledica južnih vetrov, je na tviterju zapisal ARSO. Poleg toplega zraka, lahko vetrovi prinesejo tudi nekaj saharskega prahu.

Meteorologi napovedali topel začetek zime

Meteorologi so topel in nezimski december z nadpovprečnimi temperaturami napovedali že minulo jesen, podobno vreme pa so napovedali tudi za januar.

Večji del januarja bi naj bil podoben decembru, slika pa bi se utegnila spremeniti nekako ob koncu oziroma v drugi polovici januarja, ko nas predvidoma čaka zelo zimsko vreme, so oktobra zapisali na Accuweatherju.

Na Hrvaškem padel rekord

Neobičajno toplo vreme imajo te dni tudi naši južni sosedje. Včeraj so v Zagrebu namerili 17,5 stopinj Celzija, ker je najvišja izmerjena temperatura na dan svetih treh kraljev, odkar beležijo temperaturo.

Temperature bodo ostale nad povprečjem

V prihodnjem tednu se bo ozračje pri nas nekoliko ohladilo, nad večji del Slovenije pa se bodo razširile padavine v obliki dežja. Kljub temu, da se bodo temperature spustile, bodo ostale nad povprečjem.

Bomo letos imeli zimo?

Meteorologi so glede napovedi za februar še razmeroma skopi. Temperature bodo nižje od januarskih, a vendar ljubitelji zime in snega v nižinah ne bodo prišli na svoj račun. Dolgoročne vremenske napovedi na spletnem portalu Accuweather kažejo, da se bodo temperature zraka v severovzhodni Sloveniji pod ledišče spustile ponoči in ob jutrih, medtem ko bodo dnevne temperature praviloma nad lediščem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice