Več kot četrtino anketirancev decembra obiščeta tako Božiček kot dedek Mraz.

Slovenci smo s kakovostjo življenja danes razmeroma zadovoljni, v primerjavi s prejšnjim letom pa se je zmanjšal tudi delež nezadovoljnih. Tako kažejo izsledki ankete Vox populi, ki jo je za Dnevnik izvedla Ninamedia

V merjenju javnega mnenja med 10. in 12. decembrom, na vzorcu 700 anketiranih, so sodelujoče prosili, da z ocenami od 1 do 5 ovrednotijo zadovoljstvo s kakovostjo svojega življenja. 

Skoraj polovica jih je izbrala oceno 4 ali 5. Da so zadovoljni, je odgovorilo 41,3 odstotka vprašanih, da so zelo zadovoljni, pa šest odstotkov. Z oceno 3, srednjo stopnjo zadovoljstva, je kakovost življenja ocenilo 39,6 odstotka vprašanih. 

S 13,1 odstotka anketirancev je nezadovoljnih občutno manj. Po poročanju Dnevnika se jih je za oceno 2 odločilo 11,1 odstotka, za oceno 1 pa le dva odstotka. Povprečna ocena zadovoljstva s kakovostjo življenja je 3,38.

Najbolj zadovoljni so bili anketiranci, mlajši od 30 let, z vidika strankarske preference pa volivci NSi, Levice in LMŠ. Zadovoljstvo je sicer premo sorazmerno s stopnjo izobrazbe, nekaj več ga je med moškimi.

Kateri od dobrih mož je decembra najbolj zaposlen?

Sicer pa so anketirance povprašali tudi, kdo obdaruje otroke v njihovi družini. 

Da je to Božiček, jih je odgovorilo 31,9 odstotka, za dedka Mraza se jih je odločilo 14 odstotkov, 28 odstotkov pa jih je odvrnilo, da darila delita kar oba. V družinah 17,8 odstotka vprašanih otrok oziroma vnukov ne obdarita niti Božiček niti dedek Mraz. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice