Bodoči študentje, ne spreglejte! Zaključuje se prvi prijavni rok za vpis na fakultete.

Z današnjim dnem se zaključuje prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/21 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode, poroča STA. Sprva bi se moral zaključiti 18. marca, a so ga zaradi epidemije koronavirusa podaljšali. Prve podatke o stanju prijav bodo objavili 16. junija.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so po poročanju STA še sporočili, da bodo preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti na visokošolskih zavodih potekali od 26. junija do 10. julija. Izjema je Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani oziroma program glasbena umetnost, na kateri so preizkusi že potekali.

Vsak kandidat sme oddati eno prijavo za vpis

Pri tem lahko po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis.

Vrstni red izbranih študijskih programov je pomemben, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega izpolnjuje vse pogoje, opozarjajo na ministrstvu. Kandidatom zato svetujejo, da izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala, še poroča STA.

Za prihodnje študijsko leto je na visokošolskih študijskih programih na voljo 18.636 mest za redni in izredni študij.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice