Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je zagotovilo dodatna sredstva za izbor programov javnih del za leto 2020.

Kot so sporočili z ministrstva, so zagotovili dodatna sredstva za javna leta in bo Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje danes objavil spremembo javnega povabila za izbor programov javnih del za leto 2020.

Skupaj bo tako letos za izvajanje programov javnih del na voljo okvirno 22,3 milijona evra, ki jih bo zagotovil proračun Republike Slovenije. Povečanje sredstev pomeni, da se bo v izbrane programe javnih del v letu 2020 lahko vključilo okoli 4.400 dolgotrajno brezposelnih oseb.

Pogoj je vsaj enoletna brezposelnost

Javna dela so sicer namenjena predvsem spodbujanju socialne in delovne vključenosti ranljivih skupin brezposelnih, izboljšanju njihovih veščin in zaposlitvenih možnosti.

V javna dela se bodo lahko vključili dolgotrajno brezposelni, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih, prednost pri tem pa bodo imeli tisti, ki so na zavodi prijavljeni več kot dve leti in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja. Pri delodajalcih je pogoj, da imajo vsaj tri mesece pred oddajo ponudbe zaposleno vsaj eno osebo in z najmanj polovičnim delovnim časom.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice