Slika je simbolična.
Vlada je na včerajšnji seji sprejela spremembe odloka o načinu izpolnjevanja pogoja PCT. Določila je dve novi izjemi pri uporabi mask.

Odlok o spremembah odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 določa, da izjema uporabe zaščitne maske velja za zaprte javne kraje in prostore le, če sta istočasno izpolnjeni dve zahtevi.

»Prva zahteva je, da gosti izpolnjujejo pogoj PCT in druga zahteva je, da se v teh prostorih in krajih nudi hrana in pijača,« so sporočili iz vlade.

Torej, izjema uporabe zaščitne maske velja za zaprte javne kraje in prostore le, če sta istočasno izpolnjeni dve zahtevi: prva zahteva je, da gosti izpolnjujejo pogoj PCT in druga zahteva je, da se v teh prostorih in krajih nudi hrana in pijača. 

Brez maske na stranišče ali v kinodvorano

Nošnja mask že doslej ni bila obvezna za goste gostinskih lokalov, ko so sedeli za mizo. Po novem bo izjema veljala tudi v kinematografih, kjer prodajajo hrano, na pogostitvah in drugje. 

Maska v omenjenih primerih ne bo obvezna niti pri odhodu na stranišče.

Poleg tega se kot izjemo od obveznega nošenja mask doda osebe, ki izpolnjujejo pogoj PC v okoljih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice