Preverite, katere dni bomo v prihajajočem letu lahko preživeli doma ali jo mahnili na izlet.

Saj veste, kako se včasih šalimo, da nas, brž ko se poslovi prvi november, že zasujejo z božično-novoletnim okraski, pripravami na veseli december in načrti za silvestrovo? No, tudi mi si ne moremo kaj, da ne bi že preračunavali dela prostih dni v prihajajočem letu.

Letos se nam je v tem smislu godilo precej dobro, kar 11 praznikov je namreč padlo na delovne dneve. Manj ugodno se bodo razporedili v letu 2020, saj bomo doma preživeli le šest sicer delovnih dni – skoraj pol manj torej.

Kar nekaj praznikov bomo obeležili v soboto oziroma nedeljo, med drugim Prešernov dan, drugi dan praznika dela, Marijino vnebovzetje, dan reformacije, dan spomina na mrtve ter dan samostojnosti in enotnosti.

Dopustu lahko prištejete šest prazničnih dni oddiha

Že sam začetek novega leta sicer lahko proslavite z daljšim oddihom, kajti 1. in 2. januar sta sreda in četrtek. Z le enim dnevom dopusta ju torej lahko povežete s koncem tedna za kar petdnevno sproščanje. Lepo priložnost za razvajanje ponujata še 27. april in 1. maj. Če se odločite za dopust od torka do četrtka, si z vštetim vikendom lahko zagotovite kar 9 prostih dni.

Za lažje načrtovanje smo vam spodaj pripravili pregled praznikov oziroma dela prostih dni v prihajajočem koledarskem letu:

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice