Foto: Bobo
Nesoglasja med ukrepi in strokovnim mnenjem.

Zaradi nasprotij med ukrepi vlade in mnenji epidemiološke službe, je danes epidemiolog Mario Fafangel izstopil iz strokovne skupine za zajezitev in obvladovanje covida-19.

Predstojnik centra za nalezljive bolezni pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje je izstopil že iz prejšnje svetovalne skupine pod vodstvom Bojane Beović. Ko je vodstvo prevzela Mateja Logar, se je ponovno priključil strokovni skupini, a sodelovanje ni trajalo.
 

Bil je prepričan, da bodo pod novim vodstvom stvari potekale bolj gladko

»Ko sem prejel vaše povabilo za ponovno sodelovanje v strokovni skupini, sem resnično verjel, da bo v drugem krogu drugače. Drugače je res, slabše je,« je zapisal po poročanju STA.

Tako je svoje nezadovoljstvo v pismu ministru za zdravje Janezu Poklukarju izrazil Fafangel. Ob tem je navedel, da je njegov izstop nepreklicen, poroča STA. Predvsem ga skrbi, da glas epidemiološkega kolegija ostaja v manjšini IN predstavlja le en glas.

»Zato pri tem ne morem in ne želim več sodelovati. Neprestano opozarjanje na nesmiselne odločitve, ki rušijo utečene postopke delovanja epidemiološke službe, in pisanje ločenih mnenj za zapisnik strokovne skupine je nesmiselno in neproduktivno,« je dodal.

Nesmisel popolnega zaprtja države v takšni obliki

Fafangel je bil najbolj kritičen do aprilskega 11-dnevnega 'lockdowna' in ustavitve javnega življenja v nerazumljivi izvedbi. Povedal je, da se mu zdi grozljivo odločati o tem, ali in koliko posameznikov lahko svobodno izrazi svoje mnenje o čemerkoli na javnem prostoru. Jaz se boga ne želim igrati, je pripomnil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice