Na spletni strani Bolha se prodaja eden izmed najstarejših slovenskih gradov

Si predstavljate, da bi na omenjeni spletni strani kupili kar grad? Zdaj ga lahko! No, če le imate v žepu nekaj sto tisoč evrov.

Grad Podčetrtek namreč po vrsti neuspelih poskusov prodaje novega lastnika išče kar na spletnem portalu Bolha.

Cena je postavljena pri 370.000 evrih, a je precej verjetno tudi ta previsoka, saj na trgu že vrsto let za nepremičnino preprosto ni zanimanja.

Eden najstarejših gradov pri nas propada

Nepremičnina meri 2626 kvadratnih metrov in je v 80-odstotni lasti dedičev družine Zečević. Prvič je bila prenovljena leta 1874 in nato znova leta 1974 po potresu, zdaj pa je znova potrebna celovite prenove.

Sodi sicer med najstarejše gradove v Sloveniji. Zadnjih nekaj desetletij propada, zato je v precej slabem stanju. Graščina je pravzaprav tako močno načeta, da je že sam dostop do nje nevaren, lastniki pa imajo že dve desetletji težave pri iskanju kupca. 

Za prodajo in prenovo tudi občina

Da je cena še vedno previsoka, meni tudi župan občine Podčetrtek, ki je sicer 20-odstotna lastnica zgradbe. 

Na občini se z morebitno uspešno prodajo in novim lastnikom nadejajo obnove gradu in ostalih objektov, saj bi lahko tako okrepili tudi področje turizma.

Mogočno zgradbo lahko v zgodovinskih virih sicer prvič zasledimo leta 1261, kot še poroča STA, pa je ime dobila po četrtem dnevu v tednu, ko je tam potekal sodnijski in tržni dan.

FOTO: Bolha.com

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice