S strani bralcev smo prejeli precej vprašanj in pričanj o slabih izkušnjah v zvezi z označbami goriva na bencinskih servisih OMV. Obrnili smo se na odgovorne.

Če tudi sami gorivo točite na bencinskih servisih OMV, ste tam lahko opazili več točilnih postaj za dizelsko gorivo. Gre za "običajno" dizelsko gorivo in "boljše" dizelsko gorivo, ki bolj blagodejno deluje na vaš motor in je posledično tudi dražje.

Kot ste nam sporočili sami, se vam je v zadnjem času večkrat zgodilo, da ste nehote in nevede natočilo dražje dizelsko gorivo. Posledično je bil račun višji. Tudi zato smo se z vprašanji obrnili na odgovorne pri OMV Slovenija, kjer pravijo, da lahko njihovi uporabniki cene preverijo že pred prihodom na bencinski servis.

"Na slovenskem trgu ponujamo dve različici dizelskega goriva le na petnajstih bencinskih servisih. Tam je poleg goriva OMV Sprint Diesel na voljo tudi dizelsko gorivo višje kakovosti OMV MaxxMotion Performance Diesel. Gostje lahko ponudbo in cene goriv, ki jim je na voljo na posameznem bencinskem servisu, preverijo že pred prihodom na servis, tako v mobilni aplikaciji kakor tudi na spletu. Prav tako je pred uvozom v servis postavljen totem, kjer je poleg imena goriva navedena tudi njegova cena. Poleg tega se pred pričetkom samega točenja na agregatu izpiše cena, in sicer takoj, ko gost dvigne točilno ročko," so nam sporočili iz OMV Slovenija.

Potrošnikov ne želijo zavajati

Glede očitkov, da naj bi šlo za zavajanje potrošnikov, so v OMV odločni, da temu nikakor ni tako. Tudi zaradi zgoraj navedenih možnosti za preverjanje cene goriv.

"V OMV Slovenija v nobenem primeru ali pogledu ne želimo v ničemer zavajati svojih gostov. V povezavi z označbami posameznih goriv doslej nismo vajeni tovrstnih izkušenj, saj smo v preteklih dveh letih, kolikor v Sloveniji ponujamo dve dizelski gorivi, prejeli le par vprašanj glede označevanja goriv na bencinskih servisih. V letu 2019 na omenjeno temo še nismo prejeli sporočila. Naj še dodamo, da so označbe goriv, ki jih uporabljamo v Sloveniji enake vsem ostalim državam kjer je OMV prisoten," so še sporočili.

V prihodnje bo torej potrebno biti na omenjenih bencinskih servisih nekoliko bolj pozoren. Smo se pa v zvezi s tem obrnili tudi na Zvezo potrošnikov Slovenije, na njihov odgovor pa še čakamo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice