Slovenskim podjetjem je bilo nedavno omogočeno, da lahko samostojno nastopajo na ameriški platformi Kickstarter. Podjetje HOPAGAME je tako sploh prvo slovensko podjetje, ki je na platformo Kickstarter plasiralo družabno igro iz Slovenije.

Kakovost našega življenja se je z razmahom pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, interneta in družbenih omrežij zelo spremenila. Manj imamo osebnih stikov, manj se družimo.

»Pa si tega, da bi se več družili, da bi skupaj kaj počeli, se medsebojno navdihovali, delali, kar nas osrečuje, vsi želimo. Radi smo v družbi ustvarjalnih ljudi, s katerimi doživljamo prijetne trenutke in osmišljamo svoja življenja,« pravijo ustvarjalci nove družabne igre z imenom HOPA.

Prav to je pred dvema letoma spodbudilo mariborskega podjetnika Mitjo Korošca, da je s svojo ekipo začel ustvarjati novo družabno igro. Igro, ki jo lahko igramo na počitnicah, doma, v službi oziroma »igro, pri kateri ni omejitev«.

Sreča, priložnost, užitek, pustolovščina

Igro HOPA je mogoče igrati kjerkoli, ob tem pa je zelo preprosta, zato jo lahko igra vsakdo.

»Igralec bo čutil srečo (ang. Happiness)  ob zmagi, privlačila ga bo priložnost (ang. Opportunity), da izboljša svoj rezultat in nagrajen bo z užitkom (ang. Pleasure), ko bo zadel HOPA bonus, igranje na različnih lokacijah pa bo prava pustolovščina (Adventure),« opisujejo igro njeni ustvarjalci. Prav zato so jo poimenovali kar HOPA.

In kako igrati igro?

Pri igranju igre HOPA mora igralec s HOPA super žetoni zadeti v HOPA tarčo, ki leži pred njim na tleh na razdalji 295 centimetrov. Na HOPA tarči je pet polj z 1, 2, 3, 5 in 8 točkami.

Igralec lahko osvoji dodatne bonus točke, tako da vse žetone vrže v eno polje ali poseben Hopa Bonus, če se barve žetonov ujemajo z barvami polja na tarči. Za igro je potrebnih enajst krogov in kdor zadene največ točk, je HOPA zmagovalec.

Razvoj igre

Razvoj celotne igre, je potekal dve leti. »Od prvega prototipa, ki je bil iz lesa in ga je naredila Srednja lesarska šola Maribor, se je vsaj leto in pol razvijalo na igralni izkušnji, zato zadnja odločitev, da igra ne bo iz lesa ampak iz silikona. Prav tako bodo iz silikona obrobe na žetonih, sami žetoni pa bodo iz zlitine rostfreia,« razlagajo ustvarjalci igre.

Za razvoj igre potrebujejo 44.200 evrov

Projekt družabne igre HOPA je od danes naprej možno podpreti na svetovni platformi Kickstarter, kje je projekt dostopen še malo več kot dva tedna.

Kot je razvidno, potrebujejo razvijalci igre za nadaljnji razvoj 44.200 evrov.

Če se posameznik odloči podpreti projekt, lahko donira denar, ki bo namenjen razvoju igre. In če za razvoj nameni več kot deset evrov, prejme za različne zneske različna darila. Tako lahko za deset evrov prejmete različne certifikate, za 21 evrov zraven certifikatov tudi majico družabne igre za 33 evrov pa lahko prejmete pravo igro.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice