Mladinska izmenjava Mind My Business 02 poleti v Hodošu. (Avtor fotografije Ivan Šardi)
Mladinski svet Slovenije letos šestnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta 2017. Vabljeni k prijavi projektov.

V okviru natečaja bodo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, pa tudi mladinskega voditelja oziroma voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Prav tako bodo posebej nagradili tudi mednarodno prostovoljstvo. Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

K prijavi v natečaj so vabljene nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posamezniki; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2017 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v šestih kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, pa tudi Naj mladinskega voditelja oziroma voditeljico. Pri projektih bodo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Nagradili pa bodo tudi mednarodno prostovoljsko delo.

Pri projektih gre poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 30. marec 2018.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bo Mladinski svet Slovenije po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabil na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja najboljšim prostovoljcem in projektom leta 2017.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice