Bodo otroci septembra sedli v šolske klopi ali za domače računalnike? Ali bo pouk v naslednjem študijskem letu potekal na daljavo ali v učilnici, je odvisno od epidemiološke slike.

Samo tri tedne nas loči od novega šolskega leta, nič bližje pa nismo informacijam o tem, kako bo septembra potekalo šolanje v osnovnih in srednjih šolah.

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji novinarski konferenci povedal, da bi naj napotke o izvajanju pouka učenci in učitelji prejeli v naslednjem tednu, ko bo več o sami situaciji pojasnila Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport.

Pri tem Kacin poudarja, da je v igri kar nekaj scenarijev. »Seveda pa moramo biti pripravljeni na najslabši scenarij, da bi moral biti celotni pouk 'online' oziroma preko spleta,« pravi Kacin, vendar v isti sapi dodaja, da si vlada prizadeva, da bi se šolsko leto pričelo normalno oziroma po starih tirnicah.

Prav iz teh razlogov pa Bojana Beović, vodja svetovalne skupine za covid-19, predlaga, da starši poskrbijo za pripravo otrok, v čemer se nanaša predvsem na to, da so otroci štirinajst dni pred začetkom šole zdravi in brez okužbe s koronavirusom.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Koncajte (nepreverjen)

Vsi smo že 3 mesece zdravi, a za jesen na vsak način hočejo, da bi ne bilo. Zakaj veš čas govorijo, da se bomo jeseni vrnili z dopustov . Je kdo med vami, ki je bil 3 mesece na dopustu? Seveda učitelji in bi odpust še podaljšali, otroke pa naj bi učili ogroženi stari starši. Upam, da bo zmagal razum in bodo otroci normalno živeli in še izobraževali. Samo dva meseca je bilo brez prave šole in kdor je pošteno povedal je bila to za otroke in znanje katastrofa.

Starejše novice