Fotografija je simbolična.
Vladni govorec Jelko Kacin je preko Twitterja napovedal, kakšne številke lahko pričakujemo danes.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili nov rekord po številu novookuženih, zabeležili smo kar 387 okužb ob 3665 opravljenih testiranjih. Današnje številke bodo, kot kaže, blizu temu številu, a rekorda ne bo.

Vladni govorec Jelko Kacin je namreč na družbenem omrežju Twitter sporočil, da je bilo včeraj opravljenih več testov, ampak bo okuženih približno 20 manj.

Med tem je pozval k uporabi aplikacije #OstaniZdrav, saj epidemiologi več ne zmorejo opozoriti vseh. To je včeraj sporočil že predstojnik Centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Mario Fafangel, saj da epidemiologi več ne zmorejo v celoti spremljati tako hitrega prosta okužba, zato so se odločili, da se bodo osredotočili le na najbolj ranljive skupine prebivalstva. 

»Vsak od nas bo poznal okuženega«

Kacin je sicer v oddaji Dobro jutro na Televiziji Slovenija povedal, da ne bodo presenečeni, če bo rekord po številu okužb padel že jutri, hkrati pa opozoril, da bomo konec tedna že pri incidenci 140 ali 150 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih štirinajstih dneh, kar je že eden izmed pogojev za razglasitev epidemije. To pa pomeni, da bo »vsak od nas verjetno že poznal enega do enega in pol, ki je okužen«.

Od danes so sicer v veljavi novi ukrepi, javno in zasebno zbiranje je omejeno na deset oseb, v gostinskih lokalih se streže samo sedečim, v javnih prostorih pa so v veljavi prostorske omejitve, ena stranka na 20 kvadratnih metrov poslovnega prostora. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Koncajte (nepreverjen)

Pa kako to ve? Saj je kot v koreji, kjer tečejo koliko jih bo in tako je in mora biti. Ne zdi se mi pomembno, da bomo vsi poznali kakega okuženega, huje se mi zdi da poznam veliko bolnih in tudi pokojnih v tem času pa ne ker bi bili okuženi ali imeli covid. Stari še moramo paziti, mlade pa pustite živeti.malcki in otroci ter mladi so bili vsa leta prehlajeni -so what!

Starejše novice