»Dolgočasno« vreme bo trajalo vsaj še 8 dni, potem pa se obetajo spremembe in bolj pestro vremensko dogajanje. To pomeni da bo vsaj še dober teden sončno in večinoma suho vreme.

Napoved za Slovenijo

Današnjo soboto smo marsikje po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije začeli z meglo ali nizko oblačnostjo, a kmalu se bo ta razkrojila in posijalo bo sonce. Ponekod bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem do 30 stopinj Celzija. Jutri bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Ponekod bo še pihal vzhodni veter, na Primorskem povečini šibka burja.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, v krajih z burjo na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija.

Vir: ARSO
vir: ARSO

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo sončno in zelo toplo vreme. Do četrtka bo pretežno jasno, v petek pa nas bo od severa hitro prešla hladna fronta. Za njo se bo iznad severne Evrope do zahodnega Balkana širilo območje visokega zračnega tlaka. Pritekal bo hladnejši zrak. V notranjosti Slovenije bo po nižinah ob jutrih nekaj megle ali nizke oblačnosti.

Najvišje dnevne temperature bodo v notranjosti večinoma od 25 do 28, na Primorskem pa bo ob šibki burji okoli 30 stopinj Celzija. V petek se bo prehodno pooblačilo, možne bodo kratkotrajne padavine. V soboto in nedeljo bo znova povečini sončno, hladneje bo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice