Na srečo vpliva več dejavnikov. Koliko sreče nam prinaša zdravje in medosebno druženje, se zavedamo predvsem zdaj, ko nas ogroža koronavirus. Kako srečni pa smo bili Slovenci s svojim življenjem leta 2018?

Srečnejši skupaj!

Letošnji mednarodni dan sreče je v znamenju slogana Srečnejši skupaj. Prijatelje, družinske člane in druženje pa najbolj cenimo zdaj, ko dneve zaradi zaščite pred širjenjem koronavirusa preživljamo doma in tako skrbimo za svoje zdravje. Med dejavniki, ki vplivajo na zadovoljstvo z življenjem, je ravno zdravje najpomembnejše. 

Ob tej priložnosti je Statistični urad Republike Slovenije zbral nekaj zanimivih podatkov, ki kažejo, kako srečni smo Slovenci.

Podatki se nanašajo na zadovoljstvo Slovencev z življenjem v letu 2018.

Najbolj srečni so na Irskem, najmanj v Latviji

Deleži anketirancev, ki se počutijo srečne, se precej razlikuje med posameznimi evropskimi državami. Srečnih je le 31 odstotkov Latvijcev, medtem ko je na Irskem srečnih kar 80 odstotkov prebivalcev.

Slovenija je na lestvici na 15. mestu, srečnih je 59 odstotkov Slovencev.

Na občutek sreče vpliva naše zdravje

Na to, ali smo s svojim življenjem zadovoljni ali ne, vpliva več dejavnikov. Finančno stanje posameznika, medosebni odnosi, materialna prikrajšanost, so le nekateri izmed dejavnikov. 

Slovenci smo najbolj zadovoljni z osebnimi odnosi

Povprečna ocena zadovoljstva z osebnimi odnosi s sorodniki, prijatelji, sosedi, sodelavci je v Sloveniji leta 2018 znašala 8,6 odstotka. S tem je Slovenija v samem vrhu med članicami Evropske unije. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice