Ta teden se po Sloveniji vrsti več odmevnih sojenj. Jutri se bo v Mariboru začelo sojenje zaradi spornih poslov v Novi KBM na Hrvaškem.

Po poročanju STA se bo jutri v Mariboru s predobravnavnim narokom začelo sojenje zaradi spornih poslov v Novi KBM na Hrvaškem. Na zatožno klop bo sedlo več nekdanjih vodilnih iz takrat še državne banke in njene hrvaške podružnice.

Pred mariborsko okrožno sodišče bodo prvič stopili nekdanji predsednik uprave Nove KBM Matjaž Kovačič, članica uprave Manja Skernišak, izvršni direktor Igor Šujica in prvi mož KBM Leasinga Boris Cekov, pa tudi direktor hrvaške družbe KBM Projekt Tomislav Blagus. Skupaj s še šestimi hrvaškimi državljani se bodo morali izreči o krivdi glede obtožb s strani specializiranega državnega tožilstva o zlorabi položaja v zvezi s posli banke na Hrvaškem.

Spomnimo: Nova KBM je med letoma 2006 in 2009 prek svojega hrvaškega podjetja Multiconsult, pozneje KBM Projekta, s prevzemi manjših lokalnih podjetij kupovala zemljišča na Hrvaškem. Po poročanju STA naj bi omenjena podjetja pred tem parcele kupovala prav z denarjem, ki jim ga je posodila mariborska banka. Multiconsult naj bi jih nato precej preplačal, s tem pa naj bi vpleteni banko oškodovali za kar 28 milijonov evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice