Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Prihaja čas, ko bodo po Sloveniji prižgali praznične lučke, zato smo preverili, kje in kdaj jih bodo prižgali in ali bo ob prižigu organiziran tudi spremljevalni program.

V Murski Soboti prižig prazničnih lučk načrtujejo v ponedeljek, 5. decembra, gorele bodo pa do 6. januarja 2023. Hkrati z lučkami bodo odprli tudi drsališče, ki bo obratovalo do 5. januarja 2023, in sicer na Drevoredu Martina Luthra.

Letos so lahko lokacijo drsališča, med dvema ponujenima možnostima, izbirali občani, saj je občina na socialnih omrežjih med občani izvedla anketo.

V Ljubljani bodo lučke prižgali pred prvo adventno nedeljo, in sicer 25. novembra. Pred prižigom se bo odvil kratek kulturni program, čemur bo sledil nagovor ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Na ta dan se bo začel tudi ljubljanski Praznični sejem, ki ga bo mogoče obiskati cel december.

V Kopru ob otvoritvi italijanska pevka, igralka in televizijska voditeljica

Maribor se bo v praznične barve odel v četrtek, 1. decembra, ko bodo prižgali luči, začel pa se bo tudi božični sejem.

Koper se bo v praznične barve odel v soboto, 26. novembra. Osrednja gostja prireditve bo italijanska pevka, igralka in televizijska voditeljica Cristina D’Avena.

Poleg prižiga lučk, bo takrat tudi otvoritev drsališča na Titovem trgu, na Muzejskem trgu pa bo zimska edicija Altroke Istra Gourmet Festivala, kjer bodo lahko obiskovalci poskusili tradicionalne istrske jedi in pijačo.

V Izoli so lučke prižgali včeraj, 18. novembra. Poleg prižiga je bila še predstava za otroke z naslovom: Čarodej Sam Sebastian in koncert Marine Martensson.

Ob prižigu tudi animacijski programi in predstave

V AnkaranuPiranu in na Ptuju bodo luči zasvetile v petek, 2. decembra. Ob tem bo na Ptuju potekal še animacijski program, na stojnicah pa se bomo lahko okrepčali z različnimi dobrotami.

V Celju bodo lučke prižgali v soboto, 26. novembra, ko se začne tudi Pravljično Celje, ki v mesto privabi pravljične vile in škrate.

V Slovenj Gradcu bodo lučke prižgali 1. decembra, v Novem mestu pa 5. decembra.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice