Začel se december, mesec prazničnih dni in tisočerih luči. Z njim pa že vrsto let trajajoča akcija društva Humanitarček, 30 dni za 30 srčnih dejanj.

V društvu Humanitarček so leta 2012 zasnovali akcijo 30 dni za 30 srčnih dejanj, pod sloganom »ker verjamemo v dobro«, kjer od 1. do 30. decembra vsak dan, z malim dejanjem, nekomu polepšajo dan. Pa naj gre za starostnike, invalide, brezdomce ali pa živali. Dobrodelna akcija je preprosta in zasnova za vsakogar.

»30 dni za 30 srčnih dejanj je akcija, ki nas spominja in opominja, kaj je pravzaprav pravi čar božičnih praznikov. Namen akcije je, da vsak dan napravimo eno dobro delo, se spomnimo ene od deprivilegiranih skupin ter si tako pričaramo čar božičnih praznikov,« razlagajo v društvu Humanitarček.

Letos projekt poteka kar preko Humi aplikacije

Ker se v društvu zavedajo, da je tempo življenja hiter, so se letos dobrodelne akcije lotili nekako drugače. In sicer so za vse, ki bodo v akciji sodelovali, pripravili aplikacijo, ki so jo poimenovali kar Humi app

»Aplikacija nas obvešča o nalogah, preberemo lahko odzive ostalih sodelujočih, delimo mnenja in izkušnje. Aplikacijo si naložite že danes. Prva naloga se odpre prvega decembra. Kukanja vnaprej pa ne pustimo,« poudarjajo v društvu Humanitarček. Tako si lahko na svoj telefon naložite aplikacijo tako za operacijski sistem Android kot za mobilne telefone Apple

Društvo pa že razkriva, da je prva dnevna naloga skriti Božiček Vidam oziroma skriti Božiček brezdomcem.

Humanitarčkov projekt Vida Naj prostovoljski projekt 2019

Humanitarček pa se lahko pohvali še z enim dosežkom. Prejšnji teden je namreč Naj prostovoljski projekt 2019 postal projekt Vida, ki ga pripravlja prav društvo Humanitarček.

Z objavljanjem življenjskih zgodb starostnikov v Humanitarčku prebivalce ozaveščajo o položaju in stiskah starostnikov. Gre za odmeven projekt, ki je dosegel širok krog izvajalcev, vanj je bilo v lanskem letu vključenih več kot 700 prostovoljcev. Ključni namen projekta je spodbuditi ljudi, naj se ozrejo okoli sebe in pomagajo starejšim iz svojega okolja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice