Med velikonočnimi prazniki se je epidemija koronavirusa v Sloveniji vsaj na videz nekoliko umirila. Bi torej lahko začeli sproščati preventivne ukrepe?

Po poročanju STA je število novih okužb vsak dan padlo, včeraj jih je bilo sedem. Pod deset novopotrjenih okužb na dan smo v Sloveniji sicer nazadnje zabeležili v začetku marca, še pred uradno razglasitvijo epidemije.

Pristojni sicer opozarjajo, da ob koncu tedna opravijo manj testiranj, tako da bo za realno sliko treba še kakšen dan počakati. Kljub temu se v javnosti pojavlja vse več vprašanj o tem, kdaj bi lahko začeli sproščati prve ukrepe za zajezitev epidemije.

Bodo vlada in strokovnjaki dosegli soglasje?

Na Brdu pri Kranju slovenska vlada s strokovno skupino pravkar razpravlja o možnostih za sprostitev ukrepov v času epidemije.

Vladni govorec Jelko Kacin je za Televizijo Slovenija poudaril, da je o časovnici sproščanja ukrepov še prezgodaj govoriti: »Vlada bo koordinirala naslednje korake, predvsem pa želi slišati mnenje strokovne skupine, ali je, kdaj je in pod katerimi pogoji mogoče sprostiti nekatere ukrepe, ki veljajo ta hip.«

Če bosta vlada in strokovna skupina pri tem dosegli soglasje, bi lahko po Kacinovih besedah vlada o tem odločila že jutri in to objavila v uradnem listu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

stari komunist (nepreverjen)

karanteno bodo preklicali 4 maja
na obletnico smrti Tovariša Tita
tako bo narod na ta dan ponorel
namesto da bi žaloval
to je bil glavni cilj karantene
ostalo so vse postranski drugo razredni cilji

Starejše novice