Marca bi moral potekati eden najbolj množično obiskanih gurmanskih dogodkov v Sloveniji, a ga zaradi vladnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa ni bilo. Zdaj so organizatorji sporočili nove datume.

Iz Slovenske turistične organizacije so sporočili, da bo pomladni Teden restavracij izveden med 12. in 21. junijem. Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.

Po poročanju STA bodo cene menijev v Tednu restavracij, nad katerim bdi podjetje Vivi, v junijskem terminu ostale 19 evrov. Izjema so najbolje ocenjene restavracije, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov. Poseben poudarek bo tokrat na povezovanju preteklosti in sodobnosti.

Teden restavracij vabi dvakrat letno

Slovenski Teden restavracij promovira vrhunsko slovensko kulinariko. Sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki dvakrat letno oziroma spomladi in jeseni goste deset dni razvajajo s trihodnimi meniji po posebej ugodni ceni.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3.000 gosti. Lani je po poročanju STA v dveh akcijah Tedna restavracij sto restavracij obiskalo več kot 90.000 gostov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice