Sklepanje zakonskih zvez je bilo po vladnem odloku prepovedano, nekateri pari so poroke prestavili celo za več kot eno leto.

Številni pari so prav v tem obdobju leta načrtovali sklenitev zakonske zveze in poročno slavje, a epidemija koronavirusa in omejitveni ukrepi, ki so sledili, so marsikateremu paru precej pokvarili načrte.

Do rahljanja ukrepov je 28. aprila prišlo tudi na tem področju, zdaj je možna sklenitev zakonskih zvez na upravnih enotah. Na poroki so poleg mladoporočenca lahko prisotni še matičar in načelnik upravne enote v vlogi pooblaščenca. 

»Če bo poroka izvedena na prostem, sta lahko prisotni tudi priči,« je ob razkritju te novice obelodanil Boštjan Koritnik, minister za javno upravo.

Zvestobo si bosta obljubila šele naslednje leto

Številni pari so se znašli ob pojavu epidemije pred dilemo, ali poroko odpovedati, ali jo prestaviti, in na kateri datum. Eden izmed parov, ki je spregovoril za Mariboinfo, a želi ostati anonimen, je bil primoran poroko, načrtovano konec aprila tega leta, prestaviti na september 2021.

Kot nam je pojasnila bodoča nevesta, ki bo še nekaj časa morala počakati, da si nadene poročno obleko, je bil to prvi možen nadomestni termin, ki jima ga je ponudil organizator poroke. Pred tem sta z bodočim ženinom plačala 400 evrov akontacije skupini Plamen in 200 evrov akontacije poročnemu fotografu, ampak na srečo, sta tako skupina kot fotograf na voljo za nadomestni termin.

Popraviti bosta morala tudi poročna prstana, ki že imata vgraviran datum prvotno načrtovane poroke, in znova povabiti 80 ljudi, ki bodo prisostvovali njunemu poročnem slavju.

Sedaj bosta morala ponovno izvesti celotno organizacijo, ki je že tako ali tako stresna, in hkrati precej časa čakati, da bosta lahko vendarle skočila v zakonski stan. Kljub temu da je sklenitev zakonske zveze od minule srede možna, pa se za to verjetno ne bosta odločila, saj želita to narediti sočasno s poročnim slavjem.

»Mogoče si pa do naslednjega leta premislim glede svojega izbranca,« šaljivo napoveduje bodoča nevesta.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice