Prihajajoči vikend se obeta pravi kolesarski spektakel Diagonala 335. Kolesarji bodo s kolesom po Sloveniji, v manj kot 24 urah, prevozili dolžino 335 kilometrov.

Strasten kolesar in idejni vodja projekta Simon Eržen letos že tretje leto zapored organizira kolesarski dobrodelni dogodek Diagonala 335. Vsako leto več kolesarjev podpre gibanje in kolesari s Simonom pod sloganom Zmigajmo Slovenijo na 24-urni dobrodelni kolesarski prireditvi od Goričkega do Portoroža v dolžini 335 km.

Letos se bodo na kolesarsko dogodivščino podali ponoči iz petka na soboto 15. junija ob 00.01. Na štartu pričakujejo več kot 100 rekreativnih kolesarjev.

V letu 2019 pričakujejo še večji odziv znanih osebnosti kot tudi povišano udeležbo kolesarjev.

Diagonala 335 je v zadnjih dveh letih postala vseslovenska in mednarodna športna prireditev, namenjena rekreativnim kolesarjem. To ni maraton kot tudi ne tekmovanje, ampak kolesarjenje v duhu prijateljstva in dobrodelnosti.

S sloganom spodbujajo h gibanju

Pod sloganom Zmigajmo Slovenijo! želimo spodbuditi vsakega posameznika, predvsem pa mlade, da bi se več gibali. S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije na poti v dobrodelne namene zbiramo donatorska sredstva za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij.

Pomagate lahko z donacijo preko SMSov mladim perspektivnim športnikom tako, da pošljete SMS sporočilo OKS5 na 1919 za donacijo 5 eur in OKS na 1919 za donacijo 1 eur.

Z nami bo v dobrodelnem duhu kolesaril tudi Tomaž Barada, večkratni svetovni prvak v Teakwandoju in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, v Ljubljani, na startu Diagonal'ce (krajše verzije Diagonale 3335) pa nas bo vse skupaj sprejel podžupan mestne občine Ljubljana Dejan Crnek.

Na koncu se bodo kolesarji osvežili v morju

Na štirih promocijskih točkah po Sloveniji, na Vranskem pri Gostišču Grof, v Ljubljani pri Športni zvezi Ljubljana, v Kopru pri Hlavatyevem parku in na cilju v Portorožu na plaži pri Hotelih Bernardin, bomo opozorili na dobrodelni projekt, poskrbeli za prijetno vzdušje med kolesarjenjem ter spodbujali ljudi k več gibanja. Na cilju v Portorožu si bodo kolesarji privoščili skok v morje, pomerili pa se bodo lahko tudi v tekmovanju s sup-i.

Na dogodek se lahko prijavite do 9. junija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice