Iz Društva Palčica Pomagalčica so sporočili, da Kris naslednji teden odhaja na zdravljenje v Ameriko. Let bo doniral Miodrag Kostić.

»Sporočamo vam, da je predviden let v Ameriko (Los Angeles) v sredini naslednjega tedna. Kris bo prejel zdravilo na kliniki UCLA, ki nam je poslala že prvi račun, ki zajema ceno zdravila, in sicer v višini 2,23 milijona dolarjev,« so na uradnem profilu Društva Palčica Pomagalčica zapisali danes. Razkrili so še, da bo let doniral srbski poslovnež Miodrag Kostić, ki se ga je Krisova zgodba zelo dotaknila. 

Pri zapletih z obdavčitvijo so Društvu Palčica Pomagalčica na pomoč priskočili v Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ko so pred nekaj tedni podpisali donatorsko pogodbo, s katero je Zvezi prijateljev mladine Slovenije prevzela donatorska sredstva v višini 2,3 milijona evrov za plačilo stroškov zdravljenja Krisa Zudicha.

V odmevni dobrodelni akciji, kjer je celotna Slovenija zbirala denar za zdravljenje 19-mesečnega Krisa iz Kopra, ki ima spinalno mišično atrofijo, so precej presegli zastavljeni cilj. V društvu, ki je akcijo organiziralo, so pred dnevi zapisali, da jim je ostalo več kot milijon in pol evrov presežka.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice