Mali Kris in njegova družina so dočakali pomemben trenutek. Na Kliniki v Los Angelesu bo deček prejel več kot 2 milijona evrov vredno zdravilo, ki naj bi ga odrešilo trpljenja.

Za Krisa Zudicha in njegove starše je danes izjemno pomemben dan. Na kliniki v Los Angelesu so pripravljeni, da dečku, ki se sooča s spinalno mišično atrofijo, dajo obljubljeno zdravilo, do katerega mu je pred nekaj tedni pomagala skoraj vsa Slovenija.

Učinki zdravila, ki je trenutno dostopno le v Ameriki, naj bi bili hitri, a je težko reči, kako bo v resnici, je za STA povedala Krisova mama Ana Jerak. Po terapiji z zdravilom bo Kris zagotovo potreboval nekaj dni počitka. Kdaj se bo vrnil v Slovenijo zaenkrat še ni točno znano. Odvisno je od poteka zdravljenja. Po napovedih pa naj bi v ZDA ostal od dva do štiri mesece.

Račun je poravnan

Zdravilo je stalo 2,23 milijona dolarjev oziroma 2.007.576,38 evrov. Zveza prijateljev mladine Slovenije ter Društvo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki sta se s podpisom donatorske pogodbe, s katero je zveza prevzela 2,3 milijona evrov donatorskih sredstev, dogovorili za plačevanje stroškov za Krisovo zdravljenje.

Doslej so poravnali stroške vize v višini 456 evrov. Zdravniško spremstvo je stalo 3990 evrov, za prevoz od losangeleškega letališča do hotela, hotelsko nastanitev ter najem stanovanja do 11. decembra, pa je bilo treba odšteti 12.320 evrov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice