Prihodnji teden se bo odvil osrednji dogodek v regiji na področju informacijske varnosti, računalniških omrežij in novih tehnologij, ki ga organizira mariborsko podjetje Real Security.

Mariborsko podjetje brez nadrejenih in pritiskov, ki je bolj kot za Maribor značilno za Silicijevo dolino pripravlja dvodnevno konferenco RiSK 2018. Največji IT security in networking dogodek v naši regiji bo potekal v Hotel Wellness Park Laško. V dveh dneh se bo konference udeležilo okoli 700 obiskovalcev.

»Glavna tema je kot vsako leto zaščita pred kibernetskimi grožnjami s predstavitvami rešitev in dobrih praks iz tujine in doma, kot tudi velik poudarek na zakonski skladnosti po EU GDPR direktivi in seveda tudi predstavitev razvojnih trendov v svetu iz širšega področja računalništva in novih tehnologij,« je za Mariborinfo povedal Renato Uhl, direktor in solastnik podjetja Real Security.

Pionirji kibernetske varnosti v naši regiji

Real Security je mariborsko podjetje, kjer zaposleni lahko ob delu odigrajo partijo namiznega nogometa, igrajo računalniške igrice ali celo mini golf. »Sproščeni ljudje tudi dosti bolj kreativni in dovzetni za nova znanja, kakor tudi za kompleksne naloge,« je že pred časom povedal Uhl.

Direktor in solastnik podjetja REAL Security Renato Uhl.

V podjetju ni nadrejenih, ni pritiskov glede rezultatov in borb za boljše pozicije, predvsem pa ne slabih medsebojnih odnosov. S poslovno miselnostjo, ki je prej značilna za Silicijevo dolino, kot za Maribor, so pionirji na področju kibernetske varnosti v regiji Adriatik. Ob brezbrižnosti večine uporabnikov spleta vse bolj postajajo sodobni »angel varuh« na internetu, ki lahko tako posameznika kot podjetje obvaruje pred armado hekerjev, ki vse bolj spominjajo na organizirane kriminalne združbe.

Predavatelji iz 21 držav

Tako kot že nekaj let tudi letos pripravljajo konferenco RiSK, ki po potekala prihodnji teden 14. in 15. marca. Gostili bodo preko 40 predavanj in interaktivnih delavnic ter imeli tudi rezerviran prostor za predstavitve tehnologij »V živo« oziroma tako imenovani »demo room«. Na konferenci bodo poudarjali pomen zaščite naših podatkov in varnem poslovanju. »To je posebej pomembno zdaj, ko je pred vrati uvedba EU direktive o zaščiti osebnih podatkov t.i. EU GDPR, ki se bo od 25. maja striktno upoštevala in tudi kaznovala tiste, ki zakona ne bodo spoštovali in ne bodo tehnološko ustrezno pripravljeni in zaščiteni,« še razlaga Renato Uhl.

Udeleženci konference prihajajo večinoma iz Slovenije in držav bivše skupne države kot tudi ostalih sosednjih držav, kot so Madžarska, Avstrija, Italija. Prijavljen je tudi obiskovalec iz Latvije, nam je še zaupal Renato Uhl. Predavatelji prihajajo iz širšega mednarodnega okolja - Amerika, Španija, Izrael, Nemčija, Anglija, Irska, Češka, Grčija, Slovaška, Poljska, Kitajska, Nizozemska, vsega skupaj iz kar 21 držav.

Znanje pripeljali v Slovenijo

Na največjem tovrstnem dogodku leta lahko spoznate in sodelujete z vodilnimi svetovno priznanimi podjetji s področja kibernetske varnosti in računalniških omrežij. 

»Znanje smo pripeljali v Slovenijo in želimo, da skupaj z vami izkoristimo to priložnost ter se nečesa naučimo in tudi delimo naše izkušnje med stanovskimi kolegi,« pravi direktor mariborskega podjetja.

Konferenca tudi s humanitarno noto

Dogodek bo imel tudi humanitarno noto, saj bodo na koncu drugega konferenčnega dne izvedli humanitarno licitacijo, katere izkupiček bodo namenili trem humanitarnim združenjem (Rdečim noskom, Mavričnim vilam - iniciativi waldorfskega vrtca Maribor, Mavrična dežela, ki že drugo leto lajša bivanje otrokom v bolnicah s svojimi delavnicami ter mladim smučarskim upom iz SD Dolomiti). 

Generalna pokrovitelja humanitarne licitacije sta BMW Group Slovenija in SELMAR ter častni pokrovitelj Marcos Tavares iz nogometnega kluba Maribor, ki bo za licitacijo prispeval svoj dres in nogometne žoge. Samo licitacijo so podprla tudi tuja podjetja, ki bodo prisostvovala konferenci kot tudi ostali slovenski sponzorji kot sta še Studio Moderna in podjetje COLBY.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice