Slika je simbolična.
Dobrodelno društvo Pomagajmo slovenskim otrokom je opozorilo na zgodbo mame in njene desetletne hčerke, ki bo marsikoga pretresla.

Društvo Pomagajmo slovenskim otrokom je v zapisu na družbenem omrežju Facebook delilo zgodbo mame in njene hčerke, ki se borita za boljši jutri. 

Družina prihaja s Krasa, mama in hčerka pa prosita za finančno pomoč, saj se izredno težko prebijata iz meseca v mesec. 

Privoščiti si ne moreta niti hrane

Osnovne življenjske dobrine so jima nedostopne. Ko je mama prejemala plačo, sta si lahko privoščili bolj malo, zdaj pa nimata dovolj niti za hrano.

Mama je pred kratkim izgubila službo in se razšla s partnerjem. Zdaj s hčerko živita v najemniškem stanovanju, kjer jima vsaj dobri sosedje občasno olajšajo težko situacijo. 

Mama zdaj svoje znanje uporablja in se trudi z osebnim dopolnilnim delom, ampak vse skupaj je še vedno premalo.

Zaradi preteklih zdravstvenih težav išče lažje delo, ki ji ne bo še bolj otežilo fizičnega in obenem psihičnega slabega počutja in ki bi ga lahko opravljala ob delu od doma, ki ga že opravlja.

Alergije otežujejo že tako težko situacijo 

Mama je alergična na gluten in laktozo, zato ji nakup hrane predstavlja še večje finančno breme. Pripravljena je biti tudi lačna, da nudi osnovne dobrine svoji hčerki, katere želje pa so zelo skromne.

Mama in hčerka prosita za pomoč pri plačilu položnic, predvsem pa si želita dovolj hrane. Prosita za hrano, ki je brezglutenska in brez laktoze. Mama zase potrebuje tudi obutev (številka 40). Vesela bi bila tudi paličnega mešalnika, saj se ji je sedanji pokvaril. 

Finančni prispevki 

Podatki za nakazilo TRR društva: 
Naslov: Društvo Pomagajmo slovenskim otrokom Predoslje 184 4000 Kranj 
TRR: SI56 1010 0005 4765 031 (Intesa San Paolo Bank d.d.) 
KODA: CHAR 
Namen: PETRA GORIŠKA 

Pošljite sporočilo SMS s ključno besedo PSO5 na številko 1919 in prispevali boste 5 evrov za pomoč družini.

Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, Telemach, A1 in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS - donacija so objavljeni na Facebook strani Društvo PSO Pomagajmo slovenskim otrokom.

Obrnete se lahko tudi na Petro Testen ali na Andrejo Močnik.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

mislimmmm (nepreverjen)

žalostno ... ampak naša vlada ima polno denarja za orožjje!

Starejše novice