Protestniki so tudi na današnjem protestu motili delo številnih novinarjev.

Na današnjem shodu proti vladnim ukrepom za preprečevanje širjenja koronavirusa, ki sicer še vedno poteka, je prišlo do več incidentov.

Med drugim so protestniki razbili steklo na vhodu v prostore medija N1, je poročal omenjen medij, ki je zaradi vdora solzivca v stavbo moral za nekaj časa celo prekiniti poročanje.

Protestniki so ovirali tudi delo drugih novinarskih ekip.

Dogajali so se tudi incidenti na terenu - tudi novinarki Ljubljanainfo sta bili povrženi solzivcu.

Protestniki so sicer na današnjih protestih motili delo številnih novinarjev. Ti so poročali, da so jih protestniki med opravljanjem novinarskega dela žalili, jim grozili in jih odrivali.

Pritiski na novinarje se stopnjujejo

V Društvu novinarjev Slovenije opozarjajo, da se pritiski na novinarje stopnjujejo. Spomnili so na njihove pozive ob protestih minuli teden, ko so pozvali ljudi, naj spoštujejo delo novinark in novinarjev na terenu ter jih ne ogrožajo, saj samo opravljajo svoje naloge.

Hkrati so pozvali medijske hiše in policijo, naj zagotovijo varnost novinarskih ekip na terenu.

Tedaj so se oglasili tudi v Združenju novinarjev in publicistov, kjer so opozorili, da »takšno nasilje nad novinarji na protestih, uperjenih proti ukrepom, postajajo že stalnica, kar nas izredno skrbi«. 

»Novinarji opravljajo le svoje delo, zato ne smejo biti tarča takšnega ali drugačnega nasilja,« so zapisali minuli teden.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice