V Slovenskem veganskem društvu ta mesec pripravljajo veganski izziv, s katerim želijo zavreči predsodke o enolični in neokusni veganski hrani. Ga boste sprejeli?

Na enomesečni veganski izziv se je mogoče prijaviti prek spleta, poroča STA. Vsak udeleženec nato vsak dan prejme elektronsko pošto z jedilnikom za pripravo zajtrka, kosila in večerje, pa tudi nasvete glede nakupovanja hrane in prehranjevanja v restavracijah. Udeležencem je za vsa vprašanja na voljo celo mentor.

»V družbi obstaja veliko predsodkov, da vegani jemo samo solato in da je veganska hrana neokusna. Mite je najlažje razbiti tako, da jih sami preverimo. En mesec v našem celotnem življenju je res kratko obdobje, vendar pa zadostuje, da spoznamo način življenja, ki ni samo prijazen do živali, ampak tudi do okolja in do našega zdravja,« so prepričani v Slovenskem veganskem društvu.

Zainteresirani se lahko na brezplačen veganski izziv prijavite na tej spletni strani.

Kakšna je razlika med vegatarijanstvom in veganstvom?

Veganska prehrana dopušča le rastlinsko prehrano brez živalskih produktov, kot so meso, ribe, mleko in mlečni izdelki, jajca in med, pa tudi brez ostalih sestavin živalskega izvora, kot je želatina.

Vegetarijanci pa se izogibajo le mesu in ribam, uživajo pa mleko, jajca in med.
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice