Vir: Posnetek zaslona izjave, Facebook profil vlade
Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje je obiskal Zdravstveni dom Ravne na Koroškem. Spregovoril je tudi o možnem zaprtju države.

Povedal je, da bo že konec meseca cepljenih večina prebivalstva nad 60 let in kroničnih bolnikov. Dodaja, da je možno 70 odstotno precepljenost doseči do avgusta. 

Dodaja, da je zaostritev ukrepov nujna, saj smo zabeležili veliko rast okužb. 

Pripravlja se nova regulativa in tako se bodo karantene bistveno bolj nadzirale. Krek pove, da bodo tisti, ki ne bodo doma med karanteno kaznovani. 

Jutri bodo sprejete končne odločitve

Krek pove, da iz epidemiološkega vidika bi bilo popolno zaprtje dobro, a da bodo upoštevali tudi gospodarstvo, šole in vse ostalo. 

»Če se bomo odločali za zaprtje se bomo odločali s težkim srcem,« pove Krek.

Stroka se glede mnenja o popolnem zaprtju še vedno le odloča. Krek poudari še posebno težavnost mutacij sevov. Pove, da je nova različica angleškega virusa veliko bolj kužna. 

Poudarja, da se lahko zgodi, da cepljeni ne razvijejo imunosti. Zato so domovi za ostarele spet na udaru, saj se to dogaja predvsem pri starejši populaciji. 

Stališče glede šol je ostalo isto, zapirali jih bodo zadnje. Šole se bodo izvajale preko spleta, v kolikor pa bodo šole preobremenjene pa se lahko tudi zaprejo. A Krek poudarja, da je to zadnja možnost.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Boris (nepreverjen)

Tudi jaz vas z težkim srcem pošiljam tja od koder ste prišli ,ukrepe si pa vtaknite tja kamor sonce ne posije.

Starejše novice