Dela na cesti, številne prireditve in dopustniški čas že ovirajo promet. Povečan promet, predvsem med Avstrijo in Hrvaško, lahko pričakujemo vse konce tedna, od petka do vključno ponedeljka.

Od sobote od 14. ure pa do srede do 22. ure bo zaradi zaključevanja del na vzhodni ljubljanski obvoznici za ves promet zaprt krak, ki od predora Golovec vodi na južno obvoznico proti Rudniku.

Na štajerski avtocestu na odseku Šentjakob - Domžale proti Mariboru bo zaradi nujnih vzdrževalnih del v soboto od 5. ure do nedelje do predvidoma 16. ure zapora odstavnega in voznega pasu. Promet bo potekal po prehitevalnem pasu. Na odseku med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru bo sicer predvidoma do konca meseca potekala zamenjava protihrupnih ograj.

Mnoga dela bodo še naprej potekala tudi na primorski avtocesti, na kateri je bilo v petek zvečer največ gneče, zaradi del na cesti pa bo promet gostejši tudi na hitri cesti skozi Vipavsko dolino.

Med vikendom bodo potekale številne prireditve, ki bodo med določenimi urami ovirale promet.

Močno povečan promet

Zaradi italijanskih kolektivnih dopustov je pričakovati tudi močno povečan promet v Istri med Italijo in Hrvaško ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

Vozniki lahko pričakujejo daljše čakalne dobe predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško v Istri in na mejnem prehodu Gruškovje na Štajerskem. V primeru daljših čakalnih dob na Gruškovju se priporoča uporabo mejnih prehodov Zavrč in Središče ob Dravi.

Vir: Prometno-informacijski center za državne ceste

Na Gorenjskem je pričakovati pogostejše zastoje pred predorom Karavanke proti Avstriji. Zaradi povečanega nadzora avstrijske policije se čakanje na prehodih z Avstrijo lahko podaljša tudi drugod (Ljubelj in Šentilj), piše STA.

Po podatkih Agencije RS za okolje se nam konec tedna obeta dež, temperature pa bodo kljub temu vztrajale pri okoli 30 stopinjah Celzija.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice