Vlada je na svojem Twitter profilu objavila posnetek, na katerem je jasno prikazano, kaj povečuje tveganje okužbe s koronavirusom.

Tveganje okužbe s koronavirusom povečujejo zaprti prostori, čas, ki ga preživimo z drugimi, gostota ljudi in neupoštevanje varnostne razdalje, kašljanje, kihanje, petje ter hitro dihanje pri raznih dejavnostih.

Najmanjša možnost okužbe je doma, na sprehodih v naravi, piknikih v ožjem družinskem krogu in ob teku ali kolesarjenju.

Majhno možnost okužbe predstavlja igranje tenisa, badmintona, golfa ali drugih športov, pri katerih je mogoče ohranjati razdaljo in razkuževati površine, ki se jih dotikamo.

Prav tako je majhna možnost okužbe ob nakupovanju, a le, če nosimo maske, se izogibamo gneči in upoštevamo razdaljo, površine, ki se jih dotikamo pa se razkužujejo.

Srednja možnost za okužbo z novim virusom je na obisku v bolnišnici, urgenci ali pri zobozdravniku. Tudi ob obisku muzejev, gostinskih vrtov in v taksiju obstaja srednja možnost okužbe s koronavirusom.

Velika možnost okužbe s koronavirusom obstaja ob obisku fitnes centrov, frizerjev in kozmetičnih salonov, ob obisku restavracij in kavarn v zaprtih prostorih. Prav tako veliko tvegamo na sestankih v zaprtih prostorih in verskih obredih.

Zelo velika možnost okužbe s koronavirusom pa je ob igranju športov z veliko telesnega stika, kot so nogomet, odbojka, košarka, obiski nočnih klubov in zabav v zaprtih prostorih, uporaba javnega potniškega in letalskega prometa, udeležitev na množičnih protestih, na ogledu tekem in ob obisku kina ali gledališča.

Ob tem ne smemo pozabiti, da se možnost okužbe poveča, če ne nosimo maske, ne ohranjamo varnostne razdalje, si ne umivamo in razkužujemo rok, ne upoštevamo higiene kašlja in imamo več bližnjih kontaktov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice