Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 30. aprila, opravili 4197 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1017 novih okužb, gre za 24,2-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9640.

Opravljenih je bilo tudi 34.514 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4442 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 949 novih okužb, šlo je za za 21,4-odstotni delež okužb.

V Podravju 184 novih okužb

Največ novih okužb so v zadnjem dnevu potrdili v Mestni občini Maribor, in sicer 58. 19 novih primerov so zaznali na Ptuju, 18 pa v Ormožu.

V občini Šentilj je sedem novih okužb, v občinah Kidričevo in Destrnik pa po šest. Po pet novih okužb je v občinah Slovenska Bistrica, Pesnica in Markovci.

Po štiri nove okužbe imajo v občinah Rače - Fram, Hoče - Slivnica, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Kungota.

Tri nove okužbe beležijo v občinah Oplotnica, Hajdina, Makole in Cerkvenjak. Po dve okužbi sta se pojavili v občinah Miklavž na Dravskem polju, Duplek, Poljčane, Majšperk, Gorišnica, Lovrenc na Pohorju, Sveta Ana, Dornava in Podlehnik. 

Le šest podravskih občin je bilo včeraj brez novih primerov okužbe s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb v Podravju znaša 104,9.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice