V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 24. januarja, opravili 2734 testiranj na koronavirus in potrdili 293 novih okužb, gre za 10,7-odstotni delež.

Opravljenih je bilo 1293 PCR testov, od katerih je bilo 264 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 20,4 odstoten. Opravljenih je bilo tudi 1441 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 29, gre za 2-odstotni delež pozitivnih testov.

Na Covid Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Podravju 66 novih okužb v 23 občinah

Največ novih okužb so minulo nedeljo potrdili v Mestni občini Maribor, in sicer 20. Sledita občini Ormož in Markovci, kjer so potrdili po šest novih primerov. Na Ptuju so zabeležili štiri nove okužbe. Po tri nove primere so odkrili v občinah Hoče - Slivnica, Kidričevo in Lenart.

Po dve novi okužbi beležijo v občinah Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Gorišnica, Selnica ob Dravi in Benedikt.

Po en nov primer so potrdili še v občinah Slovenska Bistrica, Ruše, Rače - Fram, Šentilj, Poljčane, Starše, Majšperk, Cerkvenjak, Dornava, Sveti Jurij v Slovenskih goricah in Zavrč.

Brez novih okužb je tako bilo kar 18 podravskih občin. 

Podravska regija je še vedno v rdeči fazi, stanje se počasi še izboljšuje in se tako regija približuje meji za prehod v oranžno fazo. Spomnimo, v rdeči fazi naj bi nastopilo odpiranje šol za prvo triado in vrtcev, oranžna faza pa zajema še sprostitev vseh razredov, določenih trgovin in odpravo prepovedi prehajanja med občinami. 

Vir: Nacionalni inštitut za javno zdravje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice