Foto: Bobo
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 19. februarja, opravili 2067 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 416 novih okužb, gre za 20,1-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 8136 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Na Covid-19 Sledilniku smo preverili, v katerih občinah so včeraj zabeležili nove primere okužb.

V Podravju 71 novih primerov

Daleč največ novih okužb je bilo včeraj potrjenih v mariborski občini, saj so jih našteli 33. Štiri nove primere so potrdili v občini Hoče - Slivnica, po tri okužbe pa imajo v občinah Kungota, Lenart, Starše in Lovrenc na Pohorju. 

Po dva nova primera beležijo v občinah Ptuj, Šentilj, Miklavž na Dravskem polju in Oplotnica. Po en primer pa so odkrili še v občinah Ruše, Videm, Majšperk, Selnica ob Dravi, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Gorišnica, Dornava, Makole in Cirkulane.

Brez novih primerov je tako v soboto bilo kar 21 podravskih občin.

Po zadnjih podatkih je v Podravski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 96,9, aktivnih pa je trenutno 1545 primerov okužbe s koronavirusom. V zadnjem tednu je bilo v Podravju 21,8 odstotka manj okužb kot teden prej. 

Bomo že kmalu rumeni?

Sicer je celotna Slovenija še zmeraj v oranžni fazi, po oceni Instituta Jožef Štefan bi lahko oba pogoja za prehod v rumeno fazo, to je sedemdnevno povprečje pod 600 okužb in manj kot 500 hospitaliziranih, dosegli že v prvem tednu marca.

V rumeni fazi bi sledila še dodatna sproščanja, kot denimo odprava policijske ure in kot je napovedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek v pogovoru za TV Idea, tudi odprtje teras gostinskih lokalov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice