Na današnji spominski slovesnosti ob obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona na Osankarici so prijeli Andreja Šiška.

Za vodjo Štajerske varde Andreja Šiška je bila razpisana tiralica že pred božičnimi prazniki, saj bi moral slednji v zapor na prestajanje preostanka zaporne kazni.

Šiško naj bi se želel predati

Na spominsko slovesnost, kjer je bil prisoten širši politični vrh, med drugim tudi predsednik republike Borut Pahor, naj bi Andrej Šiško prišel s svojimi privrženci iz varde.

Sopredsednica gibanja Zedinjena Slovenija Anica Bidar je za STA povedala, da so Šiška pridržali zaradi naloga za privedbo, čeprav naj še ne bi dobil pravilno vročenega poziva na prestajanje zaporne kazni. Ker naj bi iz javnosti izvedel, da ga iščejo, se je po njenih besedah prišel predat

»4. januarja 2020 ob 11. uri so policisti na prireditvenem prostoru na Osankarici na Pohorju prijeli Andreja Šiška. Prijetje je potekalo brez posebnosti,« so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Na dogodek se je odzval tudi predsednik Borut Pahor, ki je dejal, da smo vsi dolžni spoštovati dostojanstvo človeka in spominskih dogodkov, še zlasti ko gre za pietetne dogodke, še poroča STA.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

evtanazist ta… (nepreverjen)

Vam povem dogodek iz partizanskih let

Pridemo zvečer v eno hišo
in pozdravimo
SMRT FAŠIZMU
pa odzdravi stara babica ki ni najbolje slišala pozdrava
BOG DAL TUDI TEBI SINKO

Legionar (nepreverjen)

Prosim za prevod .

In reply to by evtanazist ta… (nepreverjen)

KORI (nepreverjen)

Borut Pahor je pred vardi zbežal.

Starejše novice