Epidemiološka slika v Sloveniji se vztrajno slabša in je precej zahtevna in zapletena. Pri sosedih je še hujše ...

Vladni govorec Jelko Kacin je danes povedal, da bo Hrvaška v soboto zapustila zeleni seznam.

Kacin je poudaril, da bo prišlo do spremembe seznama držav na različnih spiskih. V Belgiji in Nizozemski se razmere občutno izboljšujejo. Češka, Francija in Hrvaška pa bodo zapustile zeleni seznam.

»Slovenski državljani, ki so v tem trenutku še v zeleni Hrvaški, v soboto pa bodo v rumeni, na meji ne bodo imeli težav. Policisti jih bodo vprašali, kje na Hrvaškem so bili, zanimalo jih bo, če so bili kje drugje,« pojasnjuje Kacin in poudarja, da se to spremeni v noči iz petka na soboto.

Kacin je še poudaril, da bo potreben strožji nadzor nad izvajanjem karantenskih odločb in da bo vlada storila vse, da se karantenske odločbe vročajo na meji brez časovnega zamika.

Kacin je še opozoril, da je potrebno narediti vse, da se izognete gneči na plaži, na množičnih dogodkih, v lokalih in klubih.

Omenil je še, da vlada ocenjuje, da so potrebni učinkovitejši ukrepi in povečan nadzor v zdravstvenih ustanovah in domovih starejših občanov.

Prav tako pa ne smemo pozabiti, da se je potrebno izogibati gneči, v zaprtih prostorih je potrebno nositi maske in vzdrževati higieno rok in kašlja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice