Slika je simbolična.
Rok za plačilo doplačila dohodnine se za zavezance, ki so informativni izračun prejeli konec marca, izteče v začetku junija.

Za vse davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. marec 2022 in imajo doplačilo dohodnine, se rok za plačilo izteče 2. junija 2022, so sporočili s Finančne uprave Republike Slovenije.

Rok doplačila natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine. Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 3. maja 2022, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

»Ob tem bi radi spomnili na pravico, da se odmerjeni davek lahko poravna v več obrokih. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve  obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov.

Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje bi bilo, da bi ga zavezanec vložil takoj, ko prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku,« so še sporočili s finančne uprave.

Več informacij o prvemu svežnju informativnih izračunov dohodnine za leto 2021 je objavljenih na tej povezavi.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice