Fotografija je simbolična.
Konec tega tedna bo na cestah zaradi začetka počitnic in sproščanja ukrepov povečan obseg prometa proti turističnim krajem.

Konec tega tedna lahko pričakujemo jutranje in popoldanske prometne konice.

Daljše čakalne dobe so do sredine prihodnjega tedna možne tudi na mejnih prehodih. Podobno bo v času prvomajskih praznikov, so zapisali na prometnoinformacijskem centru.

Čakalna doba je trenutno na mejnih prehodih Vinica, Slovenska vas, Obrežje in Gruškovje.

Vir: Prometnoinformacijski center za državne ceste

Obeta se sončen konec tedna

Ob ukinitvi prepovedi prehajanja regijskih meja in odprtju teras gostinskih lokalov je pričakovati povečan promet na slovenskih cestah. Na prometnoinformacijskem centru ob tem opozarjajo na občasne omejitve prometa na nekaterih odsekih.

Tako bo v prihodnjem tednu promet skozi predor Karavanke od ponedeljka do petka med 20. in 5. uro zjutraj potekal izmenično enosmerno, poroča STA.

Na štajerski avtocesti bo danes na relacijah Vransko-Trojane do 18. ure in Fram-Slovenska Bistrica do 22. ure promet potekal po enem pasu.

V nedeljo bo med četrto in devet uro zjutraj zaradi del v predoru Golo Rebro na relaciji Slovenske Konice-Dramlje zapora avtoceste proti Ljubljani, obvoz bo urejen.

Na primorski avtocesti bo promet po enem pasu v smeri Kopra potekal na relaciji Postojna-Razdrto do 21. ure, v smeri Ljubljane pa na relacijah Unec-Logatec do nedelje do 21. ure in Postojna-Unec do torka do 21. ure, poroča Prometnoinformacijski center za državne ceste.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice