Slovenijo je ponoči prešla hladna fronta, ki je prinesla močan veter in obilne padavine. Neurja so bila posebej izrazita v vzhodnem in osrednjem delu države.

Po poročanju STA so včeraj zvečer neurja zajela občine Brežice, Cankova, Črna na Koroškem, Dravograd, Kamnik, Koper, Križevci, Kungota in Ljubljana.

O težavah zaradi močnega vetra in meteorne vode so poročali tudi iz občin Medvode, Mislinja, Moravče, Piran, Pivka, Polzela, Radlje ob Dravi, Rogaška Slatina in Slovenj Gradec. Prav tako so neurja povzročila škodo na širših območjih Šentjurja, Šmarij pri Jelšah, Trbovelj in Vodic.

Veter odkrival strehe in podiral drevesa

Na prizadetih območjih je močan veter odkrival strehe stanovanjskih, gospodarskih in poslovnih objektov ter na vozišča podiral drevesa. Več dreves se je tudi podrlo na osebna vozila in na objekte.

Zaradi močnega deževja je po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje meteorna voda zalivala vozišča ter zalila kletne oziroma pritlične prostore večstanovanjskih in poslovnih objektov, policijske postaje in prostore slovenjgraške bolnišnice.žV Ljubljani so zaradi zalitega železniškega podvoza v Šentvidu ostala v vodi ujeta tri vozila.

Nekaj po 22. uri je zaradi udara strele v stanovanjsko hišo v Mislinjski Dobravi v občini Slovenj Gradec odkrilo del strehe, iz ostrešja pa se je začelo kaditi, vendar do požara ni prišlo.

Po podatkih pristojnih služb se je zaradi močnega deževja tudi sprožil zemeljski plaz, in to na Pohorski cesti v Mislinji, kjer je plaz spolzel proti stanovanjskemu objektu. Gasilci so zemljino v velikosti deset krat 20 metrov prekrili s folijo.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice