Foto: Meteoinfo Slovenija (Peter Uranc)
Gasilci odpravljali posledice popoldanskih močnejših nalivov.

Popoldne je območja Celja, Maribora, Slovenj Gradca in Novega mesta zajela nevihta z močnejšimi nalivi. Na upravi za zaščito in reševanje so zabeležili 19 dogodkov. 

Gasilci so črpali meteorno vodo iz poplavljenih objektov, čistili cestišča, v občini Črnomelj pa gasili požar ostrešja stanovanjske hiše, ki naj bi ga povzročil udar strele.

Na terenu je posredovalo 11 prostovoljnih gasilskih enot. Posredovale so tudi cestne in komunalne službe, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Zemeljski plaz zaprl cesto

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je zaradi plazu zaprta glavna cesta Velenje-Slovenj Gradec pri Paki pri Velenju. 

Obvoz je možen čez Graško Goro ali skozi Vitanje.

Zvečer se bodo predvsem v zahodnih in osrednjih krajih še pojavljale posamezne krajevne plohe in nevihte. Ponoči se bo ozračje umirilo. Zjutraj bo po nekaterih nižinah nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija, napoveduje agencija za okolje.

V četrtek dopoldne bo delno jasno. Sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj.

Komentarji (1)

PACIENT GVIDO (ni preverjeno)

Na Ptuju ni bilo slišati niti za en problem v zvezi z ujmo. Mi smo na zlatem koncu Slovenije doma.

Starejše novice