Okužbe s koronavirusom so žal zabeležili tudi v Domu upokojencev Ptuj, tako pri stanovalcih kot pri zaposlenih. Kakšno je tam trenutno stanje?

V petek, 27. novembra 2020, je bilo v Domu upokojencev Ptuj okuženih 137 stanovalcev. Od tega jih je bilo 16 hospitaliziranih, 121 pa v rdečih conah v enotah Ptuj in Muretinci. V slednji enoti so rdečo cono vzpostavili za osebe z demenco.

Minuli petek so zabeležili tri smrti stanovalcev, okuženih s koronavirusom.

Okužene stanovalce v rdeči coni dnevno spremlja zdravnik Zdravstvenega doma Ptuj. Vse, ki se jim stanje poslabša, napoti v bolnišnico.

V petek je bilo okuženih 42 zaposlenih Doma upokojencev Ptuj. Še 11 jih je bilo odsotnih zaradi varstva otrok.

Okužbe s koronavirusom so doslej potrdili v enotah Ptuj, Kidričevo in Muretinci. V petek so potrdili še okužbo pri zaposlenih v enoti Koper. Brez okužb tako ostaja samo še enota Juršinci.

Obiskovalci morajo kupiti obvezno varovalno opremo

V enotah Ptuj, Kidričevo, Muretinci in Juršinci so obiski do 4. decembra 2020 omogočeni. Obiski v enoti Koper do 4. decembra niso mogoči. Tam so namreč v petek na novo odkrili okužbo pri dveh zaposlenih, zato do razjasnitve epidemiološke situacije obiski niso mogoči.

Stanovalca lahko obišče le en zdrav ožji družinski član na teden.

Obiski so dovoljeni le ob uporabi obvezne varovalne opreme. Za polni komplet opreme je treba odšteti 8,80 evra, je pa vizir nato mogoče uporabiti ponovno. Obiskovalci morajo opremo kupiti in si jo s pomočja osebja obleči oziroma namestiti. Za obisk se je treba vnaprej najaviti.

Direktorica Doma upokojencev Ptuj Jožica Šemnički je povedala: »Mnenje kriznega tima je, da bodo obiski svojcev prispevali k izboljšanju psihičnega stanja stanovalcev in ob uporabi predpisane varovalne opreme ne bodo prispevali k poslabšanju epidemioloških razmer v domu.«

Še naprej so mogoči tudi stiki s svojci preko telefona ali video klica.

Vir: Dom upokojencev Ptuj

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Voznik (nepreverjen)

Direktno prisiljujete in naivni vam bodo nasedli ki imajo že oprane možgane

Starejše novice