Foto: Bobo
Upravniki večstanovanjskih stavb bodo morali od danes poskrbeti za namestitev razpršilnikov za razkuževanje rok, da bi bilo tveganje za širjenje okužbe z novim koronavirusom čim manjše.

Razpršilniki morajo biti na voljo ob vhodu v stavbo in ob vhodu v dvigalo, če ga stavba ima. Tako namreč določa vladni odlok, ki je začel veljati danes.

Namestitev razpršilnikov glede na odlok opravi upravnik sam ali zagotovi, da to opravi tretja oseba, ki jo izbere upravnik, ali pa eden od etažnih lastnikov, če upravnik nima na razpolago dovolj zaposlenih ali ne more zagotoviti, da delo opravi tretja oseba. V večstanovanjskih stavbah, ki v skladu s posebnimi predpisi nimajo upravnika, namestitev zagotovijo lastniki v večstanovanjskih stavbah.

Vlada bo vsakih 14 dni ugotavljala strokovno utemeljenost ukrepa, ki cilja na zmanjševanje tveganja širjenje okužbe z novim koronavirusom. Ob upoštevanju strokovnih razlogov se bo odločila o njegovi nadaljnji uporabi ali spremembi oziroma odpravi.

Lastnike in stanovalce v večstanovanjskih stavbah ter upravnike stavb je spomladi precej razburjala obveznost razkuževanja določenih površin dvakrat na dan. Marsikje je ukrep prinesel tudi višje položnice. Tokratni odlok pa za Zbornico za poslovanje z nepremičninami pri Gospodarski zbornici Slovenije ni sporen. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Mitja Petek (nepreverjen)

Pa naj jih financira upravnik ne pa stanovalci

Default (nepreverjen)

Kurac je pri nas jih ni namescenih... In Koliko jaz to Jugoviska tolpo v nasem bloku poznam jih tudi nikoli ne bo

Starejše novice