V prihodnjih dneh bomo vendarle deležni nižjih temperatur.

Ja, nič kaj zimski niso bili minuli dnevi. Pravzaprav so se mnogi že spraševali, ali bomo pravo zimo letos sploh dočakali. Toda že s petkom se nam obeta občutno poslabšanje, morda pa tudi konkretna pošiljka snega.

Kot kažejo trenutni izračuni meteoroloških modelov, naj bi nas namreč v četrtek popoldan in v noči na petek prešla izrazita hladna fronta.

Prihaja temperaturni preobrat

Danes popoldan bo pihal jugozahodnik, oblačnost pa se bo širil v notranjost Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11 stopinj. Jutri pa bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in delu osrednje Slovenije pa se bodo že pojavile padavine.

S severovzhoda se bo popoldne nad nas spustil hladen zrak, s čimer se bodo naglo znižale temperature. V petek se bodo padavine okrepile, meja sneženja se bo od severa v notranjosti Slovenije spustil do nižin.

Temperature se bodo dopoldne gibale med 4 in 9 stopinj Celzija, z večerno ohladitvijo pa se bo živo srebro spustilo do ledišča.

Sneg tudi na Štajerskem

Sneg lahko med prvimi pričakujemo na Koroškem, Štajerskem in deloma v Prekmurju, preden se bo razširil čez celotno državo. Čez noč bo oslabel, do jutra pa po večini ponehal. V petek lahko nato računamo na nekaj pretrgane oblačnosti in sonce.

Po pisanju neurje.si naj bi glede na trenutne izračune po nižinah zapadlo od 5 do 20 centimetrov snega. 

Najzajetnejše pošiljke se bodo po napovedih razveselili na jugu Slovenije, predvsem pa v višjeležečih krajih nad 800 metrov nadmorske višine, kjer lahko zapade tudi do 30 centimetrov snega.

Vendar pa je treba poudariti, da je še vedno možna določena mera odstopanja pri količini padavin in prihodu oziroma odhodu fronte.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice