Pred vrati je najbolj čaroben čas v letu, čas ko bomo svoje domove odeli v praznične barve. Da boste vedeli, katere barve in dekoracije so letos 'in', smo preverili trende letošnje božične dekoracij

Če želimo imeti letos dom okrašen v skladu s trendi, ne bomo zgrešili, če pri tem uporabimo barve, ki jih vedno povezujemo z božičem, to so rdeča, zlata in zelena.

V trendu klasične barve in drzne kombinacije

Rdeča se poda k zeleni barvi božičnega drevesa, zlata pa doda občutek elegance. Kombiniramo lahko tudi zlato barvo z belo in zeleno ali rdečo z belo in zeleno barvo.

Lahko se odločimo, da bomo letos uporabili zgolj belo barvo, ki optično poveča prostor ali pa za kombinacijo bele in modre barve.

Ta barvna kombinacija je za vse, ki imajo radi prefinjenost in bo ustvarila brezčasen videz.

V trendu pa je tudi kombinacija modre in zlate barve in je primerna za vse tiste, ki prisegajo na bolj umirjene barve.

Za bolj drzne okraski živih barv

Letošnji trend so tudi žive barve, na primer rožnata, oranžna in vijolična barva ter pastelne barve, in sicer predvsem rožnata in svetlo vijolična barva.  

Okraski narejeni iz naravnih materialov

V trendu so tudi okraski iz lesa in dekoracija, ki jo naredimo iz storžev, vejic, palic in želodov ter zelenje, ki ga naberemo v gozdu.

Prevladovala bo tradicionalna božična dekoracija, in sicer v pretežno rdeči barvi, kombinacija rdeče in zelene ter beli okraski s pridihom rdeče in zelenja.

Aktualni so tudi ročno izdelani okraski in okraski iz papirja, ki jih enostavno in z malo časa, lahko naredimo doma. Poleg tega v letošnji dekoraciji ne smejo manjkati sveče in lanterne.

Uporabimo pa lahko tudi okraske od naših babic.

Slika je simbolična.

Božično drevo, okrašeno v tradicionalnih barvah

Osrednja dekoracija v času božiča je prav gotovo božično drevo oziroma jelka. Letos se lahko odločite, da boste jelko okrasili v tradicionalni rdeči barvi.

Nanjo lahko poleg okraskov, rdeče in bele barve, obesimo še rdeče pentlje, bombone in okraske iz slanega testa, ki jih lahko naredimo doma z otroki.

Lahko se odločimo tudi za okraske zelene barve z bleščicami, modre ali odtenke pastelnih barv. Prav tako se lahko odločimo za jelko, ki je prekrita z belo barvo in deluje, kot da je prekrita s snegom.

Ali pa se namesto za klasično božično jelko, odločimo za zgolj nekaj vejic, ki jih bomo okrasili z lučkami, kar je idealno predvsem za tiste z manjšimi stanovanji.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualne predsednice države?

Starejše novice