Uporaba razpršenih blazin se morda zdi trivialnost pri notranjem oblikovanju, ko gre za opremljanje doma, a v resnici so danes okrasne blazine postale nujni dodatek! Uporaba okrasnih blazin je eden najboljših načinov za popestritev prostora.

Tako mu zagotovimo ambient in stil, dodajo takojšnjo osebnost in lahko na hiter ter enostaven način spremenijo videz prostora. Okrasni vzglavniki so relativno poceni in izbira je neskončna. 

Vašo sobo je mogoče popolnoma spremeniti glede na barve, odtenke, teksture, oblike in velikosti vzglavnikov, ki jih izberete. Sobo lahko naredite lahkotno, svetlo in poletno, pozimi pa lahko z menjavo blazin poskrbite, da bo soba prijetna in topla. Zato se ne bojte eksperimentirati. 

Drznite si in pustite, da vas pri izbiri vzglavnikov za vsak prostor voditi domišljija. Ne pozabite, da lahko brez dejanskega preurejanja spremenite značaj svoje sobe tako, da zamenjate samo blazine.

Predstavljamo nekaj idej razporeditve okrasnih blazin, ki vsakemu prostoru dodajo milino, stil in osebnost.

1. Pokažite svojo osebnost

Vsak element vaše dekoracije je lahko odraz vaše osebnosti. Medtem ko veliki predmeti, kot so zofe in mize, zdržijo leta, lahko okrasne blazine zelo pogosto menjate, kar omogoča bolj ustvarjalne in drzne odločitve

Ko gre za okrasne blazine, se nam ni treba bati tvegati in slediti spreminjajočemu se okusu. Če trenutno obožujemo močno barvo, kot je rumena, ali smešne vzorce, lahko z novimi prevlekami za vzglavnike naredimo stilsko izjavo v dekorju našega doma.

Če izberete nevtralne ali navadne bele sedežne garniture, bo skoraj vsak dizajn, ki ga izberete za svoje blazine, videti dobro in bo veliko prostora za ustvarjalnost. Izberite modele, ki vam nekaj pomenijo. 

2. Simetrija ali asimetrija

Ko ste izbrali prave blazine, je pomembno tudi, da vložite čas v razmislek o najboljšem načinu, kako jih razporediti, da kar najbolje izkoristite njihov dekorativni potencial. 

Če imate raje asimetrijo, lahko blazine razporedite naključno. Za tiste, ki imate radi stvari urejene, pa je seveda možnost, da blazine postavite simetrično.

3. Zmešaj in poveži

Z mešanjem in usklajevanjem stilov ter potiskov boste poskrbeli za zanimivost in čar. Dekorativni vzglavniki so na voljo v številnih barvah, vzorcih, oblikah in teksturah, tako da kar koli izberete, res ne morete zgrešiti – te okrasne blazine lahko naredijo razliko. 

Ne samo, da bodo dodal stil, temveč bodo prostoru ponudili tudi eleganten, negovan občutek in ne pozabite – naslednjič, ko se boste zleknili v posteljo ali na kavč, pripravljeni prebrati dobro knjigo ali gledati najljubši film, se boste počutili veliko bolj udobno in lahkotno! 

4. Dodajte barvo svojemu dekorju

S pravimi blazinami lahko dodate barvo svojim kavčem, stolom in posteljam, ki popestrijo celotno dekoracijo vašega doma. 

Z blazinami lahko povečate estetsko vrednost prostora. Zamislite si svoj dom kot belo platno, kjer so blazine barve.

5. Ujemajte se z novimi trendi

Trendi se spreminjajo v zelo hitrem času. Ni lahko slediti novim trendom in ohranjati svež in moderen videz v domu. 

Ko gre za oblikovanje doma, moramo pametno upravljati s svojim proračunom. Kupimo lahko nekaj majhnih in ne tako dragih okrasnih elementov, ki bodo naredili razliko v celotnem videzu. Nekaj okrasnih blazin z eksotičnim dizajnom bo pomagalo določiti temo in vplivati na vzdušje prostora. 

Ko bodo obiskovalci vstopili, bo prostor izgledal sodobno in v skladu s trenutnimi trendi brez strukturnih sprememb. Imeli boste želeni videz, brez večjih naložb.

6. Izboljšajte splošno udobje

Pomen okrasnih blazin ni le estetski. Pravzaprav je najboljši del pri njih udobje, ki ga prinašajo v naš dom. Blazine poskrbijo, da je naš dom bolj udoben in manj prazen, hkrati pa zagotavljajo čustveno udobje. 

Samo pomislite na trenutke, ko ste jokali v blazino, ko ste bili žalostni, ali ste držali blazino, ko ste nekoga pogrešali, ali udarjali blazino, ko ste bili jezni, ali celo stiskali blazino od sreče. 

Ko preživljamo čustvene trenutke, je super, če imamo zraven nekaj blazin.

7. Izboljšajte svoje zdravje

Okrasne blazine imajo lahko poleg estetike in udobja tudi številne zdravstvene koristi. Ponujajo podporo in vam lahko pomagajo sedeti ali ležati v pravilnem položaju, da bo vaša hrbtenica v najboljšem položaju. 

Ohranjanje zdrave hrbtenice je pomembno za preprečevanje bolečin v hrbtu in drugih zdravstvenih težav, ki se sčasoma poslabšajo. Ko ležite na kavču ali postelji, berete ali gledate televizijo, ne pozabite paziti na položaj svojega telesa in uporabite blazine za boljšo podporo.

8. Zaščitite svoje ljubljene

Okrasne blazine niso pomembne samo za odrasle, ampak so zelo pomembne tudi za majhne otroke. Če imate v družini otroka, je okrasna blazina odličen način, da ga zaščitite pred samimi ali potencialno nevarnimi robovi. 

Če se dojenček uči sedeti, mu bodo blazine dodale oporo. Delujejo lahko tudi kot ovire za preprečevanje padca ali za zagotovitev mehkega pristanka v primeru nesreče. 

Morda se ne zavedate, a okrasne blazine so najpomembnejši dodatek za dom, ki ga lahko imate. Blazine so najlažji, najhitrejši in najcenejši način za preoblikovanje vašega doma. 

Z majhnim proračunom lahko dodate poudarke barve, teksture in razkošja. In najboljši del? Lahko jih spreminjate glede na sezone in trende. Sedaj nimate več opravičila, da v svoj dom ne bi vnesli teh čudovitih blazin. Naj vaš dom zasije!

Starejše novice