Fotografija je simbolična.
»40 let sem delala v zdravstvu in se 40 let trudila po najboljših močeh in znanju. Decembra bi šla v penzijo. Vendar ni jasno, če jo bom dočakala,« je pred več kot tednom dni na Facebooku zapisala zdravnica Tatjana Puc Kous.

Zdravnica Tatjana Puc Kous je svojo karierno pot pričela kot splošna zdravnica v Pomurju. Kasneje se je specializirala za interno medicino ter nadaljevala kot gastroenterologinja na internem oddelku splošne bolnišnice Rakičan v Murski Soboti. Od leta 1996 dela kot zasebna gastroenterologinja s koncesijo, najprej v zdravilišču Radenci, sedaj pa že dolgo časa v ambulanti Gastromedica.

Po 40 letih dela v zdravstvu, je tudi njo na bolniško posteljo prikovala okužba z virusom covid-19. 

V dnevih boja s koronavirusom je imela povišano telesno temperaturo, bila je dehidrirana in začela močno hujšati.

»Na telefon ne morem odgovarjati zaradi glavobola,« je povedala. Kljub temu je zaradi pomanjkanja prostora najprej niso sprejeli v bolnišnico. Ko se je njeno stanje še poslabšalo, je pristala na covid oddelku bolnišnice, kjer je sama delala 15 let. 

Po več kot dveh tednih borbe s covidom, je zdravnica zdaj sporočila, da je lahko zapustila infekcijski oddelek splošne bolnišnice Rakičan in odšla v domačo oskrbo.

Povedala je, da daje zdaj mesto drugim bolnikom in da si ne predstavljamo, kaj pomeni okužba s koronavirusom: »Četudi nisem potrebovala kisika, me je virus hotel ubiti z vročino, drisko, odporom do hrane, do vode. Priklenil me je na posteljo, da nisem bila sposobna stati in v tednu dni sem vidno shujšala šest kilogramov.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice